Hallands Nyheter

Allt du bör veta om cyklar, morfar och Tabbert

-

Min morfar var businessma­n, om än i liten skala. Han köpte gamla traktorer och redskap som han lagade upp och gjorde fina. Sen sålde han dem. Han tjänade nog inte speciellt mycket pengar på det här utan var mer inriktad på att göra något han tyckte om. Blev det en slant över, var han nöjd och mormor ännu nöjdare.

Ofta satt han med en kopp kaffe bredvid sig och läste annonser i tidningen Land eller det lokala annonsblad­et. Han älskade annonser och lusläste även sådana med objekt han aldrig skulle tänka sig att köpa.

JAG TROR TILL och med att han läste Elloskatal­ogen från pärm till pärm när den landade i brevlådan. Förmodlige­n var han mest intressera­d av sidorna med damunderkl­äder.

Hade morfar levt nu kanske han, som jag, hade uppskattat Blocket. Jag ska inte säga att jag knarkar Blocket, men jag konsumerar sajten mer eller mindre intensivt under vissa perioder. På köpet får man kunskap om olika saker.

Om våren tittar jag på annonser om kattungar. Det är ingen sommarkatt jag är ute efter. Ska jag ha katt, ska den bo hos mig tills den trillar av pinn. Anledninge­n till vårsäsongs­tittande av Blocketkat­ter är att det föds många kattungar vid den här tiden på året.

”I augusti råtittade jag på små Adrior, Polarhusva­gnar och en och annan Tabbert (fordon, husvagnar och husbilar, husvagn). ”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden