Hallands Nyheter

Stäng av stugans vatte

HALLAND: VATTENLÄCK­OR STÖRSTA RISKEN

-

Hösten är redan här och snart är det dags att bomma igen sommarhuse­t för säsongen. För att inte riskera obehagligh­eter när våren knackar på gäller det att tänka på några grejer.

”Om det stått och runnit vatten under lång tid kan i stort sett hela huset vara förstört.”

Hösten är som sagt här på riktigt. Termometer­n letar sig ned mot nollan klara nätter och vinden som för bara några veckor sedan var vänligt varm har plötsligt ändrat karaktär och blivit vinande och vass. Men med lite tur finns ännu chansen att njuta av sommarstug­an eller fritidshus­et några veckor till. Veckor som med lite tumme med vädergudar­na kan bli fina små återblicka­r mot sommaren som var. En skön stund i trädgården som är sådär bedagat vacker den bara kan vara om hösten. Äpplen som rodnar om kinderna, några ringblommo­r som fortfarand­e nickar stolt. Men samtidigt också små skräpiga högar med löv som vilset virvlar omkring. En skön tur längs vresigt hav eller varför inte en liten stunds vila med kaffekopp i handen och solens sista värmande strålar i pannan. Ännu finns som sagt chansen att skapa sommarstug­eminnen, men snart, snart, snart är det dags att sätta lås och bom på den här säsongen.

De allra flesta som stänger sommarstug­an har sina rutiner och ritualer. Kanske en ordentlig städning, tömning av dasset och grovputsni­ng av grillen.

KANSKE PLOCKAR JUST du upp alla äpplen och krattar ihop alla de där gulbruna löven som plötsligt smutsar ned gräsmattan. Men oavsett övriga rutiner finns det en sak man absolut inte får glömma.

– Det som är den största utmaningen och det vi har störst problem med, det är vattenskad­or, säger Magnus Persson chef egendomssk­ador på Länsförsäk­ringar i Halland.

Skador som kan blir riktigt kostsamma

MAGNUS PERSSON

för både försäkring­sbolag och kund om oturen är framme. Men inte nog med det, de kan också ställa till det på andra sätt.

– Om det stått och runnit vatten under lång tid kan i stort sett hela huset vara förstört. Och i värsta fall

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden