Hallands Nyheter

FVBK höll jämna steg i derbyt men föll likväl i tre raka.

VOLLEYBOLL: ”OM NÅGRA VECKOR HAR VI CHANS ATT TA DEM”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

FALKENBERG HYLTE HALMSTAD

(16-25, 23-25, 23-25)

0 3

Det må ha varit räkmackans dag och 3-0 till Hylte Halmstad var väl i långa loppet rättvist mot unga Falkenberg, med en trupp där samtliga är födda på 1990-talet.

– Om några veckor har vi chans att ta dem, fortsatte Oscar von Sydow.

Det första setet kopplade Hylte Halmstad grepp om tidigt. 25-16 i poängväg talade också sitt tydliga språk.

– VI SLARVADE mycket med vår game-plan, men det blev bättre i slutet, sa von Sydow som gjorde sitt första framträdan­de på hemmaplan.

Sollentuna-grabben visade upp ett vasst spel från sin passar-position. Han utsågs till FVBK:S bästa lirare. Samspelet med framför allt Daniel Gruvaeus stämde i set nummer två och tre.

– Alla hoppar olika högt och slår olika hårt, så det blir olika passningar till alla. Daniel dödade många bollar idag, han gjorde smarta grejer och slog inte så hårt, tyckte Oscar von Sydow.

Svenska mästaren Hylte Halmstad vann i tre raka set, men Falkenberg­s VBK kämpade tappert i två av dem. – De ska vara Sveriges bästa lag. Vi är ett utveckling­slag, sa passaren Oscar von Sydow, 19.

ALBIN BECEVIC KOM aldrig till start. Han var för krasslig för att spela. Därför vilade extra mycket ansvar

på von Sydow - som ensam passare.

– Hoppas Albin blir bättre och med redan till nästa match. Kände du extra press?

– Lite kanske. Jag tänkte inte så mycket på det utan gjorde min grej bara.

I ANDRA SET skaffade sig FVBK en överraskan­de 4-0-ledning men Hylte Halmstad segade ikapp och förbi, man vände till 7-6 och slutligen 25-23. Samma siffror vann man med i det tredje.

– Vi fick den värdemätar­e vi ville ha. Vi räcker till, men vi var som guldfiskar och glömde bort saker och ting för fort. Det kostar poäng och det var skillnaden att vi inte kunde ta hem ett eller två set i den här matchen, summerade Fvbktränar­en Per-anders Sääf. Var det för stor respekt i första setet?

– Svårt att säga. Det är klart det är spännande, spelarna undrar om det kommer räcka om de duger, men någonstans tycker jag de redde ut det bra i alla fall. Några misstag får man acceptera och vi är ett ungt lag.

SÄÄF VAR BESVIKEN över publiksiff­ran på 233.

– Inte mycket för ett derby. Jag har sett större siffror här i Falkenberg. Att det är unga falkenberg­are som kämpar på planen borde vara intressant. Killarna hade behövt support och hade det varit ett par hundra extra så hade det betytt mod att kanske vinna ett eller två set i den här matchen.

 ??  ?? FÖRSTA MATCHEN HEMMA. Oscar von Sydow gjorde en stabil insats i hemmadebut­en, trots 0-3 mot Hylte Halmstad.
FÖRSTA MATCHEN HEMMA. Oscar von Sydow gjorde en stabil insats i hemmadebut­en, trots 0-3 mot Hylte Halmstad.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ??
Bild: ANNIKA KARLBOM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden