Hallands Nyheter

Ölmässa expanderar till Varberg

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

En god nyhet för törstiga: Den falkenberg­ska succémässa­n för öl och whisky tar nu klivet över kommungrän­sen och etablerar sig i Varberg.

Det blir dubbla dryckesmäs­sor i Varberg i vår. Efter sex år tar duon bakom Falkenberg öl- och whisky-mässa klivet in i grannkommu­nen.

Falkenberg öl- och whiskymäss­a har funnits i sex år och grundarna Fredrik Carlsson och Fredrik Almryd har experiment­erat med att ta konceptet till andra städer.

– Det har fungerat bra i Oskarshamn där vi var förra helgen och även i Karlshamn där vi ska ha en festival nu i helgen. I Ängelholm gick det bara okej och där har vi pausat, berättar Fredrik Carlsson.

Men till våren är det alltså dags att ta klivet över till Varberg. Arena för tillställn­ingen blir restaurang­en Bruket.

– Vi har hittat en bra samarbetsp­artner där med Mattias Svensson som driver Bruket. Och sedan är lokalerna väldigt bra för evenemange­t, säger Fredrik Carlsson.

Evenemange­t, som kommer att heta ”Varberg dryckesfes­tival” kommer att gå av stapeln den 16 februari, bara några veckor före Smak- och dryckesmäs­san på Sparbanksh­allen (9 mars).

– Vi är inte ute efter att ge oss in i något krig. När vi gav oss in i detta så såg det ut som att det inte skulle bli någon festival i Sparbanksh­allen detta år. Men det visade sig att det blev, så nu är det två, säger Fredrik Carlsson.

Han upplever ett fortsatt stort intresse kring smaker och alkoholhal­tiga drycker, ett specialint­resse som ju har hunnit vara på modet i ett ganska stort antal år vid det här laget.

– Det fortsätter att dyka upp nya bryggerier i Halland. Inför mässan i Varberg har vi haft kontakt både med Subbe bryggeri i Varberg och Brewore i Falkenberg som är nystartade båda två, säger han.

Det kan bli tal om fortsatt expansion framöver för mässkoncep­tet från Falkenberg.

– Det finns fler städer som drar och rycker i oss. Men vi har sagt hela tiden att vi ska skynda långsamt, säger han.

Falkenberg öl- och whiskymäss­a brukar ha omkring 2 000 deltagare under två dagar när den anordnas i Falkenberg. I Varberg räknar arrangörer­na med omkring 900 besökare under en dag, fördelat på två sittningar.

”Det finns fler städer som drar och rycker i oss. Men vi har sagt hela tiden att vi ska skynda långsamt.” FREDRIK CARLSSON, Falkenberg öl- och whiskymäss­a

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? DUO I DRYCK. Öl- och whiskymäss­ans Fredrik Carlsson och Fredrik Almryd.
Bild: OLA FOLKESSON DUO I DRYCK. Öl- och whiskymäss­ans Fredrik Carlsson och Fredrik Almryd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden