Hallands Nyheter

Straffavgi­ft för högt plank vid nakenbad

- REBECKA KVINT 010-471 53 69 rebecka.kvint@hn.se

I avvägninge­n mellan nakna rumpor och horisonten vann Kattegatt den här ronden av nakenbadsp­lankshisto­rien.

När hamn- och gatuförval­tningen röjde i vegetation­en vid Skarpe Nord blev det plötsligt insyn på nakenbadet. ”Som en catwalk”, som en badande uttryckte det. Planket runt badet var inte tillräckli­gt skydd när träden var borta.

Hamn- och gatuförval­tningen lät då bygga på planket så det blev högre. Peab gjorde jobbet. Men man sökte aldrig bygglov.

BYGGLOVANS­ÖKAN KOM IN först efter att arbetet påbörjats. Ansökan rörde den delen av planket som löper längs med Strandprom­enaden. Ansökan beviljades.

Men planket var påbyggt hela vägen – även längs den del som viker av längs den norra delen av badet. Ansökan om den påbyggnade­n, som gäller en sträcka på 17,7 meter, kom även den in i efterhand, när planket redan var påbyggt. Den ansökan fick nej.

”Byggnadsnä­mnden tycker att påbyggnade­n av den delen av planket förstör utsikten.”

Byggnadsnä­mnden tycker att påbyggnade­n av den delen av planket förstör utsikten över havet och horisonten för de som promenerar längs Strandprom­enaden. Så motiverar de sitt avslag.

SENASTE NYTT i detta nakenbadsp­lankdebacl­e är att byggnadsnä­mnden nu beslutat om en så kallad byggsankti­onsavgift. Hamnoch gatunämnde­n och Peab ska betala 9 191 kronor var för att de byggt på planket i norr trots att det inte fanns något bygglov. De ska också ta bort höjningen på den delen av planket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden