Hallands Nyheter

Älgarna besöker trädgårdar i Hjortsberg

- FREDRIK LARSSON fredrik.larsson@hn.se

En älgko med två kalvar drar blickarna till sig bland villaägare på Hjortsberg. Elin Persdotter hann få fram kameran och fångade älgarna på bild när de mumsade äpplen i trädgården.

Det var en kväll i augusti som älgkon med sina två kalvar lufsade in i trädgården på Harstigen.

– Jag satt och tittade på tv i vardagsrum­met när de kom gåendes förbi våra stora fönster. Vi brukar ha rådjur i trädgården, men inte älgar, som är bra mycket större, jag hoppade till lite i soffan, säger Elin Persdotter.

Älgarna gick först igenom trädgården och ut på gatan. Sen kom de tillbaka samma väg och började äta från äppelträde­n.

– Jag vet inte hur många äpplen de fick i sig. Det kändes mest som de rev ner dem och åt skotten. Är du orolig för att älgarna ska komma tillbaka in i trädgården när du befinner dig där?

– Nej, det är jag inte rädd för. De är nog mer rädda för mig än vad jag är för dem. Jag tycker att det är fina djur. Men de kan klart vara aggressiva om de har kalvar med sig. Pratas det om älgarna på gatan?

– Ja, det gör det. Grannarna har också stått och tittat på älgarna. Det är många här runtomkrin­g som har haft dem i trädgården.

Det var nästan två månader sedan älgarna mumsade äpplen hos Elin Persdotter. Men älgarna är kvar i området kring Slätten, Hjortsberg och Skrea. HN har varit i kontakt med personer som sett dem i veckan.

Bland annat i skogen bakom ridhuset. På HN:S facebooksi­da skriver Marie-louise Nilsson att; ”Den älgen fick jag och min häst närkontakt med häromdagen när vi tog oss en skrittrund­a i skogen och den skrämde upp oss rejält”.

 ?? Bild: ELIN PERSDOTTER/PRIVAT ??
Bild: ELIN PERSDOTTER/PRIVAT
 ??  ??
 ??  ?? BESÖKER TRÄDGÅRDAR. Älgkon med två kalvar har synts till i Hjortsberg, Skrea och Slätten i några månader.
BESÖKER TRÄDGÅRDAR. Älgkon med två kalvar har synts till i Hjortsberg, Skrea och Slätten i några månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden