Hallands Nyheter

Syla om Gifs tunga säsong

FOTBOLL: DIVISION 2 VÄSTRA

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Han ådrog sig nackspärr i söndags och hoppade över måndagsträ­ningen. Nu återstår en vecka av säsongen, men Gif är redan nedflyttni­ngsklart efter 1–2-förlusten mot IFK Malmö.

–DET ÄR som det är. Vi åkte inte ut nu utan mycket tidigare. När vi hade vårt bästa lag i de första omgångarna hade vi en svacka, men hade vi fått behålla det laget hela säsongen då hade vi hållit oss kvar utan problem, säger Labinot Syla.

Tre korsbandss­kador, fyra spelare som åkte tillbaka till Bosnien och tre studenter i laget har stökat till det för Gif.

– Vi fick ju plocka in juniorer som på ett sätt tvingades in. Jag är 27 år, men ändå äldst i laget liksom. Vad händer för din del nu?

– Mitt kontrakt går ut efter sista matchen. Gif vill förlänga och ha mig kvar, men jag vet inte. Det är svårt att säga just nu.

Labinot har en liten dotter att ta hänsyn till också.

–Barn hemma, det tar mycket tid. Hon är en, men ibland känns hon som tio, skrattar Labinot.

Det är ett år i taget som gäller – om Labinot fortsätter.

– Man får se vilka som stannar, Muje (Kastrati) till exempel, eller om det bara blir unga killar. Halda Kabil skrev tre år, vad betyder det?

–Det är länge. Men det är inte den saken som avgör om jag stannar eller inte. Sen får vi se vad som händer med min bror (Fidan) om han går någon annanstans…

Syla är medveten om att det skulle bli kortare resor i division tre, men säger också:

– Frågan är hur mycket man vill lägga ned på att spela i division tre? Vi kommer säkert köra samma som den här säsongen, tre gånger i veckan.

Gif har Kvarnby i sista omgången, ett lag som står på samma poäng som Ullared (20), men ligger på negativ kvalplats på grund av sämre målkvot.

Varbergs Gifs säsong dog i lördags. Det blir division tre för klubben nästa år. –Vi har haft nio liv, säger Labinot Syla.

– VI KOMMER självklart gå in hundra procent. Det är roligare om ett halländskt lag blir kvar än ett Malmö-lag. Sen bör man väl titta lite närmare på matchen mellan Rosengård och Kvarnby (4–3 till Kvarnby), den kan jag tycka känns lite konstig. Går Rosengård hundra procent så är den än match de ska vinna tio gånger av tio, säger Syla och understryk­er:

– Men Ullared behöver inte känna att Gif inte går in och spelar. Vi ska göra allt för att hjälpa Ullared.

”Ullared behöver inte känna att Gif inte går in och spelar. Vi ska göra allt för att hjälpa Ullared.” LABINOT SYLA Varbergs Gif

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? SLUTAR ELLER FORTSÄTTER? Labinot Syla känner att Gif haft en strulig säsong. Det återstår att se om han följer med laget ned i trean.
Bild: ANNIKA KARLBOM SLUTAR ELLER FORTSÄTTER? Labinot Syla känner att Gif haft en strulig säsong. Det återstår att se om han följer med laget ned i trean.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden