Hallands Nyheter

Målet är nått för Varbergs Bois

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Helgens gruppseger betyder att Varbergs Bois BK brottas i A-fyrstads nästa år. Men det var ett drama som låg bakom. – Tävlingsle­dningen började prata om extramatch men då sa jag ifrån, säger tränaren Kim Holk.

Varbergs Bois inledde med en tajt oavgjord match mot Västerås. Efter att Falköping lämnat återbud var det endast tre lag med och den efterfölja­nde storsegern mot Väsby skulle visa sig bli viktig.

– Vi har åkt ut fyra år i rad på matchkvot så vi vet hur det känns för Västerås, säger Kim Holk.

JA, FÖR DET hela avgjordes på att Västerås släppte två poäng till Väsby medan Bois inte släppte något. Men sekretaria­tet agerade osäkert.

– Det tog nästan 25–30 minuter innan det blev klart att vi vann. Jag påpekade att man måste kolla hur man räknat under de senare åren, säger Kim Holk. Vad betyder det här för klubben?

– Det är stort, vi har kämpat för detta så länge jag har varit i klubben så det var på tiden.

Men det finns faktiskt en chans att få brottas i A-fyrstads redan i år. Lidköping har dragit ur sitt lag och Bois får gå en extramatch mot AIK om att få en bonusplats i årets final.

– AIK startades i fjol och det är en massa brottare som gått dit. Det bara vimlar av Sm-vinnare, Emmedaljör­er och Vm-medaljörer. Men vi satsar på att skaka dem, vi har ett fruktansvä­rt bra lag.

Matchen kommer troligtvis att gå den andra eller tredje helgen i november.

– Nu divideras det fram och tillbaka var den ska vara.

FAKTUM ÄR ATT Varbergs Bois var den enda klubb som ställde upp med två lag i årets Fyrstads. Det andra laget vann sin C-grupp.

– Vi kunde ha haft tre lag! Vi har Sveriges bredaste juniortrup­p och har en långsiktig plan med vår verksamhet. Att komma med i A-fyrstads är en del av det, säger Kim Holk.

I Varbergs Bois lag brottades André Isberg, Henrik Karlsson, Tobias Kvarnmark, Linus Markusson, Nathan Phillips och Oskar Johansson. De tre förstnämnd­a vann båda sina matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden