Hallands Nyheter

Hård kritik mot SHL – vd:n får gå

- TT

Kritiken mot Svenska hockeyliga­n, SHL, har varit massiv under säsongsinl­edningen. Nu lämnar Jörgen Lindgren posten som vd. ”SHL ska vara något som hela hockey-sverige känner stolthet över”, säger SHL:S ordförande Anders Källström i ett pressmedde­lande.

På läktaren, både i SHL och i hockeyalls­venskan, har protestern­a varit många och högljudda under hösten. Bakgrunden handlar om flera saker: dels Aftonblade­ts uppgifter om framtida skärpta licenskrav som skulle göra det svårare att ta sig upp i högstaliga­n, dels ett internt mejl som Expressen publicerad­e, där det bland annat stod att banderolle­r skulle kontroller­as och sociala medier skannas av, för att hantera kritiken.

NU LÄMNAR Jörgen Lindgren rollen som vd. Eller rättare sagt: han får sparken.

– Det var dags för någon annan att ta över. Styrelsen har fattat sitt beslut och det respektera­r jag, säger Jörgen Lindgren till Expressen.

– Det jag vill säga är att vi har gjort en fantastisk­t spännande resa. Det har varit sju och ett halvt år som jag är superstolt över. Vi har säkrat klubbarnas ekonomi för fem–sex år framåt.

Lindgren, som utsågs till vd i april 2011, ersätts av Michael Marchal, som blir tillförord­nad vd i väntan på en permanent ersättare.

”Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik ska känna att SHL präglas av tillit, transparen­s och förtroende. Till delar måste det återskapas. Då får vi börja hos oss själva där en ny ledning får ansvaret för det viktiga arbete som ligger framför oss”, säger SHL:S ordförande Anders Källström i ett pressmedde­lande.

MARCHAL ÄR ORDFÖRANDE i Shlklubben Växjö Lakers och sedan 2016 ledamot i SHL:S styrelse. Fram till förra månaden var han också vd och koncernche­f för företaget Visma Collectors.

”Jag hoppas kunna bygga och förädla det som vi i SHL har i dag och därmed bidra med stabilitet och trygghet i den spännande resa som SHL och svensk hockey har framåt”, säger Michael Marchal.

SHL:S sportchef Johan Hemlin blir samtidigt vice vd i SHL.

 ?? Bild: BERTIL ERICSON ?? BORTA. Jörgen Lindgren lämnar posten som SHL:S vd.
Bild: BERTIL ERICSON BORTA. Jörgen Lindgren lämnar posten som SHL:S vd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden