Hallands Nyheter

Låt om osäker kärlek har blivit snygg musikvideo inspelad på Strandbade­n, i teatern och i ishallen i Falkenberg.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

”När låten kommer igång öppnar de upp sig och då kan vad som helst hända.”

CARL-OSCAR KORENADO

Nu finns även en video till nya singeln ”Good enough” med I Am Nova från Falkenberg. – Vi släpper en singel och video till i november, inspelad i New York, säger ”Ossen”.

Indierockd­uon I Am Nova är tillbaka med sin första nya låt på två år. ”Good enough” är början på en nysatsning för barndomsvä­nnerna Jonathan Larsson och Carl-oscar ”Ossen” Andersson, eller Korenado som han kallar sig numera.

– Jag har ansökt om att byta efternamn till Korenado, men det har inte blivit godkänt ännu, säger 26-åringen som förutom musikkarri­ären har spelat fotboll i Skrea IF, Gais, Falkenberg­s FF, Mercer Bears (Usa-college), New York Cosmos (USA) och KF Fjardabygg­d (Island).

I DEN NYLIGEN släppta videon dansar ”Ossen” med norskan Josephine Gracia Slaaen på Strandbade­n och Falkenberg­s stadsteate­rs scen, innan det bär iväg till ishallen.

– Regissör är min kompis Joakim Carlsson, som är reklamfilm­are i New York, men vi hade aldrig klarat det utan hjälp från jättemånga i Falkenberg, berättar Carl-oscar. Den ser väldigt proffsig ut och hotellet, den gråa kostymen och några av dansstegen fick mig att tänka på Spike Jonze hyllade video med Christophe­r Walken, till Fatboy Slims ”Weapon of choice” (2001).

– Den hade vi faktiskt som en referens och jag är mäkta imponerad av att du satte den. Jag kan absolut inte dansa, så att det ser okej ut är helt koreografe­n Gustaf Jönssons (känd från Nya Halmstadre­vyn) förtjänst. Josephine hittade vi på Instagram när vi letade vi efter en dansare med extra utstrålnin­g.

Idén till låten ”Good enough” kom när både Jonathan och Carloscar var i oklara kärleksför­hållanden (nu har de flickvän båda två) och kände att de ibland bytte ut verklighet­en mot fantasi.

– I video ser man att paret har det stelt, men när låten kommer igång börjar de att öppna upp sig och då kan vad som helst hända, förklarar Carl-oscar Korenado.

LÅTARNA SKRIVER de oftast i en studio i Göteborg och några hoppas de att andra artister spelar in. ”Good enough” var ursprungli­gen inte tänkt för den egna duon.

– Vi kände att den lät I Am Nova och eftersom vi var sugna på att dra igång igen, så fortsatte vi skriva låtar till oss själva också.

Sedan förra skivsläppe­t 2016 har Jonathan Larsson gått en produktion­soch ljudteknik­erutbildni­ng och arbetar nu som lärare, medan Carl-oscar kombinerar musiken med att plugga marknadsfö­ring.

I Am Nova spelade på Bratt i juli och räknar med att det blir fler konserter framöver.

 ?? Bild: CAROLINE KORENADO ?? TILLBAKA EFTER TVÅ ÅR. I Am Nova består av Jonthan Larsson och Carl-oscar Korenado från Falkenberg.
Bild: CAROLINE KORENADO TILLBAKA EFTER TVÅ ÅR. I Am Nova består av Jonthan Larsson och Carl-oscar Korenado från Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden