Hallands Nyheter

Fyra omgångar kvar av serien. Då lämnar Bois assisteran­de tränare klubben – för norska Kongsvinge­r.

-

”Jag vill börja med att tacka Kujtim (Bala), det var ju han som tog mig till Bois, även fast han inte är kvar. Sen har det varit trevligt att träffa nya människor, men också en utmaning fotbollsmä­ssigt med tanke på allt som har hänt i klubben”

PAUL OLAUSSON

Ett hektiskt dygn slutade på ett hotellrum i Kongsvinge­r för Paul Olausson. – På längre sikt var jag tvungen att ta den här chansen, säger han.

Paul Olausson lämnar uppdraget som assisteran­de tränare i Varbergs Bois.

I stället blir hans nya klubbadres­s Kongsvinge­r IL, åtta i den norska andraligan. Det blev officiellt under tisdagen.

– Det var ganska snabba ryck kan man säga, att bli klart med allt i Varberg, mellanland­a i Karlstad och sen direkt första dagen på jobbet här, med att förbereda och genomföra en träning, men det har gått bra, säger Paul Olausson.

EN FÖRSTA KONTAKT togs redan för två veckor sedan.

– Det var då jag fick reda på situatione­n här att deras huvudträna­re (Mark Dempsey) hade blivit sjukskrive­n och deras undran om möjlighet för mig att komma hit.

–Jag var på besök hos klubben förra veckan och fick ett bra intryck. Jag känner ju klubben sen innan, men det har ju kommit in lite nya människor. Jag kände att det här var rätt, sen gick det snabbt när man väl hade bestämt sig.

Kontraktet sträcker sig över 2,5 år och Paul har alltså redan haft sin första träning med laget.

– De undrade först om jag kunde komma dit som assisteran­de inför nästa säsong, men sen blev det mer akut i och med att situatione­n är som den är. Nu leder jag verksamhet­en, sen får vi se hur det blir framöver.

Var det en chans du var tvungen att ta?

– Det finns många aspekter. Jag hade en tanke att söka mig till något annat nästa år och det fanns en del intressent­er ute, men det var inte meningen att ta ett så snabbt beslut som det blev nu.

– Sportsligt är det här ett bra steg. Kongsvinge­r spelar den fotbollen jag förespråka­r, väldigt likt Bois och det passar mig fotbollsmä­ssigt, säger Paul och fortsätter:

– Det är ingen jättestor förening, men mycket är profession­ellt och det känns som en bra miljö för mig.

Under tiden i Bois har Paul Olausson haft sin familj kvar i Karlstad. Det har också påverkat hans val.

– Min familj har bestämt att vi ska ha Karlstad som bas i två år till. Äldsta dottern går ut gymnasiet så det känns som en fördel att ta en klubb som ligger närmare än Varberg.

Hur har upplägget varit under säsongen?

– Man har offrat mycket tid med familjen, man har väl försökt sammanstrå­la och tagit en ledig måndag om man har haft match på söndag.

informerad­es

SPELARTRUP­PEN I BOIS under måndagen.

– Det kändes lite konstigt. Det var jobbigt att lämna Bois när de är i den situatione­n som de är i, men på längre sikt var jag tvungen att ta den här chansen.

Det återstår ju några matcher för Bois, men kontraktet avbröts med omedelbar verkan.

– Den nya klubben tar över min kostnad, säger Olausson, som tidigare varit spelare i Kongsvinge­r mellan 2001 och 2006, samt assisteran­de tränare i två år.

Hur vill du summera din tid i Varbergs Bois?

– Jag vill börja med att tacka Kujtim (Bala), det var ju han som tog mig till Bois, även fast han inte är kvar. Sedan har det varit trevligt att träffa nya människor, men också en utmaning fotbollsmä­ssigt med tanke på allt som har hänt i klubben. Vi visste att det skulle bli en tuff säsong, med så många nya spelare som kom in, men jag tycker det har varit lärorikt.

Vad var det sista du sa till Joakim Persson?

– Det blev ”lycka till” och ”lycka till”. Vi siktar ju på att nå kval här och i Varberg vill man ju göra allt för att undvika kval. Det var i stort sett det...

FÖR BOIS DEL så ersätter man Olausson med en person som redan finns i föreningen.

– Vi flyttar upp Fredrik Danielsson som tar över. Det känns ganska naturligt att han tar den rollen, säger ordförande­n Lars Karlsson.

 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? LÄMNAR. Med fyra matcher kvar lämnar Paul Olausson Varbergs Bois
Bild: KRISTER ANDERSSON LÄMNAR. Med fyra matcher kvar lämnar Paul Olausson Varbergs Bois

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden