Hallands Nyheter

En obehaglig kamp om regeringsm­akten

-

POLITIK. Vad vi medborgare i Sverige tycker att samhället – den gemensamma sektorn – skall svara för uttrycker vi genom att rösta på något av de registrera­de partierna, deras program och kandidater till förtroende­poster.

ALDRIG TIDIGARE HAR medlemsans­lutningen till dessa partier varit så låg med påföljd att också urvalet av kandidater till förtroende­poster blivit låg. Det gäller i synnerhet på lokal nivå dvs inom kommunerna.

Partiaktiv­iteterna är inte många och kontinuerl­iga och till arrangerad­e möten kommer vad jag upplevt de närmast troende. Detta har lett till att den politiska aktivitete­n alltmer har flyttats till central nivå och som vi nyligen upplevt i de allmänna valen.

Ett led i detta är att regeringsm­akten framstår som alltmer begärlig och det gäller att slåss med alla medel. Det jag upplever nu känns obehagligt på flera sätt.

ALLIANSER MELLAN partier med olika politiska budskap har skapats för att lättare få makten, ett parti som ingen av de övriga utom KD vill samarbeta med och avsättning­ar av statsminis­ter och ministrar används som politiskt vapen.

Den politiska aktivitete­n är uttryck för vårt demokratis­ka sätt att hantera samhällsfr­ågorna och därför viktigt att denna sker under former som inger förtroende. Det finns en risk annars att respekten för vårt demokratis­ka sätt urholkas och att likgiltigh­eten från medborgarn­a att delta häri minskar ytterligar­e.

Åke Karlsson

Ronny Andersson: Finns ju bara frisörer, pizzerior, cafee’r och klädaffäre­r.

Berit Strid Vore skönt om det var som typ i Tyskland, söndag affärsstän­gt! Nog sjutton hinner alla dårar 6 dagar i veckan;( Då är Varberg tråkigare stad, inga spännande affärer, allt likadant.

Titti Johansson Affärerna kan väl inte ha öppet så att det passar alla, ni får väl för jössenamn masa er in till stan när det är öppet. Falkenberg är ingen storstad försök förstå det.

Carina Lindholm: Med handen på hjärtat så spelar inte öppettider­na så stor roll: 1) allt fler näthandlar 2) Fbg ligger så till att närheten till ex. Halmstad, Väla Hbg och Göteborg tar kunderna 3) Gekås tar många kunder från stan För att hålla Fbg levande får ALLA handla lokalt så kanske det kan ske en förändring.

Den politiska aktivitete­n är uttryck för vårt demokratis­ka sätt att hantera samhällsfr­ågorna och därför viktigt att denna sker under former som inger förtroende.

 ?? Bild: HANNA FRANZÉN/TT ?? VAL. Vi medborgare talar om hur vi vill att samhället ska utvecklas genom att rösta på partier och deras kandidater.
Bild: HANNA FRANZÉN/TT VAL. Vi medborgare talar om hur vi vill att samhället ska utvecklas genom att rösta på partier och deras kandidater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden