Hallands Nyheter

Nu rivs Håstens Simhall

- STEFAN JOHANSSON 010-471 50 10 stefan.johansson@hn.se

Rivningen av Håstens Simhall är nu igång. Fritidsche­fen Mari Hagborg-lorentzon hoppade in i grävmaskin­en och satte skopan i huset och inledde arbetet med att rasera den gamla byggnaden.

Arbetet smygstarta­de redan igår med att man invändigt började att plocka bort lösa saker. Rivningen kommer nu att pågå i ungefär fem veckor.

– Förhoppnin­gen är att vi ska komma igång med byggarbete­t i månadsskif­tet november/december och sedan att det rullar på, säger Stefan Berntsson som är projektled­are för bygget.

HAN BERÄTTAR ATT rivningsar­betet har planerats noggrant. Det finns en hel del risker med ett sådant här arbete. Men det ska ha tagit höjd för dem. För att komma in på det avspärrade området krävs till exempel bygghjälm och väst.

– Det är grävmaskin­er som gör det mesta av jobbet utvändigt och invändigt har arbetet sköts för hand, säger Stefan Berntsson.

Under gårdagens smygstart var det fyra personer inne och jobbade i den gamla byggnaden. Det handlade en hel del om att ta tillvara inventarie­r som kan återanvänd­as.

Återanvänd­ning är något man tänker på ganska mycket under en rivningspr­ocess.

– Vi försöker ta tillvara på så mycket som möjligt. Man vill sortera bort så lite som möjligt och återanvänd­a allt som går, säger Stefan Berntsson.

TOTALT HANDLAR DET om ungefär 3 500 ton material som kommer att köras bort från platsen under rivningspr­ocessen. Varav det mesta är betong. Mycket kommer att skickas till återvinnin­g. Bland annat kommer trä och metall skickas till olika firmor i Falkenberg. Vart betongen ska ta vägen är inte helt bestämt, men det ska ta tillvaras på någonstans i närheten.

Arbetet med badanläggn­ingen har nu pågått en längre tid och Stefan Berntsson berättar att det är skönt att de äntligen kommer igång med det handfasta arbetet.

– Det ska stå klar till sommaren 2021 så det är en ganska lång byggproces­s, säger Stefan Berntsson.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? NU STARTAR RIVNINGEN AV SIMHALLEN. Fritidsche­fen Mari Hagborg-lorentzon var först med att sätta igång rivningen.
Bild: ANNIKA KARLBOM NU STARTAR RIVNINGEN AV SIMHALLEN. Fritidsche­fen Mari Hagborg-lorentzon var först med att sätta igång rivningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden