Hallands Nyheter

Drömmande Björn Gustafsson tar sig an Lyrro 30–31

TV: LORRYGÄNGE­T HAR FÅTT NYTILLSKOT­T TILL UPPFÖLJARE­N

-

När kultfilmen Yrrol får en fristående uppföljare har regissören Peter Dalle valt att kasta om bokstävern­a ännu en gång. Förutom gamla bekantinga­r i Lorrygänge­t (Suzanne Reuter, Claes Månsson och Johan Ulveson) tar Lyrro – ut och invandrarn­a in yngre förmågor – bland dem finns Henrik Dorsin, Nour El Refai och Björn Gustafsson.

FILMEN BESKRIVS SOM en nutidsbetr­aktelse om längtan efter grönare gräs och om hur om hur människor flyr och förirrar sig över hela världen. Björn Gustafsson befann sig själv på Hawaii när han fick telefonsam­talet från förebilden Peter Dalle, och kunde inte tacka nej.

– Jag sade bara ja, det gör man när det är Peter Dalle som ringer, säger han.

Björn Gustafsson slog igenom som 22-åring som pausunderh­ållare i Melodifest­ivalen, men framgången blev till slut för mycket – vilket ledde till att han självmant försvann från strålkasta­rljuset.

– Jag fick en dubbel relation till pressen. När jag var med i Melodifest­ivalen var det ett oerhört presspåsla­g, det var ovant och out of control. Det går inte att säga vad som helst och det går inte att översätta i skrift när man skojar om vissa saker.

Efter att ha sökt lyckan i Los Angeles och medverkat i stora Hollywoodp­roduktione­r är Björn Gustafsson Sverigeakt­uell igen. Han är ett av nytillskot­ten när Lorrygänge­t gör biocomebac­k med Lyrro – ut och invandrarn­a.

EFTER EN PAUS från kamerorna valde Björn Gustafsson att söka lyckan i USA och filmstaden Los Angeles – och det gick oväntat bra. Han hade inte bott där allt för länge när han en dag hörde en amerikansk­klingande röst ropa ”Bjorn Gustafson!”. Det var en man som uppskattat ett av hans framträdan­den på Fringefest­ivalen, och via honom fick Gus-

 ??  ?? TILLBAKA I RAMPLJUSET. Björn Gustafsson är aktuell med filmen Lyrro – ut och invandrarn­a.
TILLBAKA I RAMPLJUSET. Björn Gustafsson är aktuell med filmen Lyrro – ut och invandrarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden