Hallands Nyheter

”Paul vill också vara en ledare”

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Sportchef och tränare Joakim Persson oroas inte nämnvärt av att Paul Olausson lämnar laget inför avslutning­en. – Vi hade inte släppt honom om vi inte hade känt att vi reder ut det, säger Persson.

Paul Olausson hade bara kontrakt över den här säsongen och det mesta talade för att han hade lämnat klubben efter säsongen oavsett resultat.

– Han har större ambitioner och vill vara huvudträna­re. Vi har väl känt bägge två att Paul också vill vara ledare, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är en oerhörd utmaning för honom och det fanns ingen rimlighet i att vi inte skulle ge honom chansen.

UNDER INLEDNINGE­N AV säsongen var mycket av Bois spel präglat av Olaussons tankar. Men under senare delen av säsongen har spelet förändrats.

– Vi var tvungna att bli mer cyniska för att vinna matcher. Han har stått bakom det också även om det kanske har tagit emot ibland. Han vill ju köra sina grejer fullt ut och är ämnad för att vara huvudträna­re, säger Persson.

” Han har större ambitioner och vill vara huvudträna­re.”

JOAKIM PERSSON

Hur är det att bli av med en assisteran­de tränare som man jobbar så tätt med?

– Paul har bidragit med oerhört mycket när det gäller videoanaly­ser och även med träningarn­a. Nu får ”Freddan” (Danielsson) ta ett större ansvar och ta över Pauls arbetsuppg­ifter och det kommer inte bli några större förändring­ar.

LEDARSTABE­N ÄR NU en man kort vilket märktes redan under första dagen.

– Jag har varit på kurs hela dagen och U21 spelade match (vinst mot IFK Göteborg). Men Matt (Pyzdrowski) tog först med alla som inte spelade matchen till gymmet och sedan åkte han med till Göteborg för att ge ”Freddan” lite stöttning, säger Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden