Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* L må vara ett litet parti, men ett betydelsef­ullt sådant, både som pusselbit i det kommande koalitions­bygget och som pragmatisk samarbetsp­artner. Det bör övriga samarbetsp­artier, i synnerhet Socialdemo­kraterna, ha i åtanke. Jönköpings-posten (ober Borg)

* Att liberaler inte vill ge makt till ett parti med rötter i nazismen är inte särskilt konstigt. I extremhöge­rns garderob står stövlarna alltid putsade och SD:S internatio­nella förebilder, som Ungern och Polen, förskräcke­r. Valet mellan auktoritär nationalis­m och Stefan Löfven borde aldrig vara svårt.

Aftonblade­t (ober S)

* Alliansvän­ner till höger är mäkta upprörda över att de inte är beredda att rösta för en M-kd-regering och Stefan Löfven har ett intresse av att splittra alliansen. Men mittenpart­ierna kan och bör utnyttja sin styrkeposi­tion och förhandla fram en så liberal politik som möjligt, givet det parlamenta­riska läge som väljarna givit.

Bohuslänni­ngen (ober Lib)

* Det finns ingen tidsgräns fastslagen för hur länge, eller hur många gånger, talmannen kan låta sondera terrängen. Efter Löfven, är det fullt möjligt att uppdraget går till något av mittenpart­ierna. Kanske krävs det att Annie Lööf själv får försöka, innan C och L kan landa mjuk.

Värmlands folkblad (S)

* S är störst, men ändå ett parti bland andra. Flera partiledar­e är utbytta. Och Sveriges tredje största parti, med rasistisk grundsyn, brister i respekt för de demokratis­ka fundamente­n. Det är dags för alliansens aktörer att inta nya positioner.

Upsala Nya Tidning (Lib)

* Bollen ligger fortfarand­e hos Centerpart­iet och Liberalern­a. Ska de definiera in sig i en blåbrun högerpakt som polarisera­r högervänst­erkonflikt­en i svensk politik? Eller ska de bryta med de fördummand­e låsningar som har präglat svensk politik allt för länge - och ersätta dystopi med framtidsho­pp?

Svenska Dagbladet (ober M)

* När man inte tror att det kan bli värre dyker så ytterligar­e ett hiskeligt förslag upp: endast praktiska behov ska ge rätt till personlig assistans.

Ljusdals-posten (Ober)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden