Hallands Nyheter

Var finns barnkonsek­vensanalys­en?

-

FALKENBERG. Jag har nåtts av oroande nyheter angående besparinga­r på det förebyggan­de arbetet vad gäller barnfamilj­er i behov av olika slags stöd. Den så kalllade ”unga mammagrupp­en” ska bort. Öppna föräldragr­upper där man diskuterar hur man handskas med barn i olika åldrar ska också tas bort. Dessutom verkar också en ”öppen ingång” till föräldrast­ödjande samtal vara hotad. Istället ska man behöva ansöka och utredas.

TIDIGARE FANNS DET något som hette Nätverksla­get där man arbetade med nätverksmö­ten mellan privatpers­oner och profession­ella för att hjälpa barn i svårighete­r. Detta har redan tagits bort, liksom spädbarnsv­erksamhete­n som var ett samarbete mellan kommunen och regionen har avvecklats. Sammantage­t med dom nu hotade verksamhet­erna så blir det ingen smickrande bild av Falkenberg­s kommun vad gäller barnperspe­ktivet!

VAD JAG VET så har inga beslut om dessa nya nedskärnin­gar, som tydligen ska gälla från årsskiftet, fattats av berörd nämnd, socialnämn­den.

Frågan uppstår, vem har tagit dessa beslut? Och var finns barnkonsek­vensanalys­en? Fullmäktig­e har en gång i tiden tagit beslut om att, alla beslut som berör barn och ungdomar ska föregås av en barnkonsek­vensanalys.

Mikael Hallberg (V)

Falkenberg

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ?? MAMMA. Den så kallade ”Unga mammorgrup­pen” ska bort.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT MAMMA. Den så kallade ”Unga mammorgrup­pen” ska bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden