Hallands Nyheter

Okopplad rottweiler attackerad­e annan hund

- 010-471 51 82 agnes.kagstrom@hn.se

Camilla Blomfelt var ute och gick med sin smålandsst­övare Jack när de plötsligt blev attackerad­e av en rottweiler. – Jag var helt säker på att jag skulle få hem honom i ett paket.

Camilla Blomfelt var ute på en av sina vanliga hundpromen­ader under måndagsför­middagen.

– När vi kom in på en liten skogsväg stod det en stor rottweiler okopplad. Den gav sig på min hund, bet och högg mot halsen, säger hon.

HON FÖRSÖKTE BROTTA undan hunden samtidigt som hon skrek för att ägaren skulle uppmärksam­ma vad som hände, men ingen ägare syntes till.

”Jag är jättetacks­am att min hund kom hem levande för det trodde jag inte i dag.”

Hon försökte ställa sig framför hunden och sparka mot ansiktet för att den skulle komma ur sitt spår. Men inte heller det fick den att sluta bita, och hennes egen hund Jack låg fortfarand­e kopplad under rottweiler­n.

– Det slutade med att Jack låg ner och var helt passiv, som i fosterstäl­lning. Då backade den här hunden till slut och då vågade jag inte göra någonting, så han fick dra sig tillbaka.

JACK MÅR BRA, trots att han har bitmärken på halsen och sår på örat. Själv fick Camilla ont i ena foten och brännskado­r efter kopplet i handen. Men hon är både arg och upprörd över att en så aggressiv hund inte hålls kopplad.

– Hundägare ska ta ansvar för sin hund. Jag är jättetacks­am att min hund kom hem levande för det trodde jag inte i dag, säger hon.

AGNES KÅGSTRÖM

 ?? Bild: PRIVAT ?? MÅR BRA. Nioårige smålandsst­övaren Jack klarade sig med några bettmärken på halsen.
Bild: PRIVAT MÅR BRA. Nioårige smålandsst­övaren Jack klarade sig med några bettmärken på halsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden