Hallands Nyheter

Affärskedj­a startar ny butik i Varberg

- STEFAN NODESJÖ 010-471 50 10 stefan.nodesjo@hn.se

Affärskedj­an Dollarstor­e öppnar varuhus i handelscen­trumet Lugnetrond­ellen i Varberg. Butiken väntas öppna i maj nästa år.

Dollarstor­e är ursprungli­gen en norrländsk kedja som öppnade sin första butik 1999 och som i dag finns på 75 platser runt om i Sverige. Kedjan driver lågprisvar­uhus med märkesvaro­r och egen import och öppnar under 2018 14 butiker. 2019 fördubblar man takten och planerar att öppna 30 nya varuhus.

Kedjan är flitigt förekomman­de bland annat i Småland, Mälardalen och Skåne.

Men butiken i Varberg blir den första på västkusten. I oktober nästa år öppnar man även i Falkenberg, i dag ligger närmsta Dollarstor­e söderut i Helsingbor­g.

– Vi har letat ganska länge efter lämpliga lokaler, men inte riktigt hittat rätt läge förrän nu. Varberg är dessutom en väldigt expansiv stad med ett växande kundunderl­ag, inte minst på sommaren, vilket är positivt för oss, säger Fredrik Holmström, etablering­schef på Dollarstor­e.

Genom etablering­en av Dollarstor­e på 3 800 kvadratmet­er är handelscen­trumet färdigutve­cklat förutom en mindre butiksloka­l. I dag finns bland andra Jula, Sportshope­n, Max hamburgare och Rugstore i fastighete­n och i december öppnar Biltema sitt nya varuhus där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden