Hallands Nyheter

Busslinjer dras om i centrum

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

Från och med december kommer två busslinjer att köra från den nya bussstatio­nen via Kyrkogatan ner till Gallerian.

Förberedel­serna inför bygget av Varbergstu­nneln kommer att innebära en hel del störningar i trafiken i centrala Varberg. Från och med den 9 december kommer även två busslinjer, nummer 1 och 60, att få nya körvägar till och från den nya stationen.

Bussarna kommer då att köra upp till Östra Långgatan och sedan köra ner på Kyrkogatan och komma ut vid Gallerian på Västra Vallgatan.

Bussarna kommer sedan att gå längs med Kyrkogatan under tiden tunnelbygg­et pågår. Antalet parkerings­platser längs med vägen kommer därför att bli betydligt färre.

– Vi vet inte i detalj hur många parkerings­platser som kommer att försvinna men vi hoppas kunna ha några kvar. Men vi rekommende­rar ju att folk istället väljer de p-hus som finns, speciellt under tiden tunnelbygg­et pågår, säger Anna Beuerman, kommunens kommunikat­ör för tunnelproj­ektet.

Hon säger också att bilister redan nu borde försöka vänja sig vid att välja andra vägar än Västra Vallgatan.

– Ja, det är bra med en sån påminnelse redan nu. Den del som går framför järnvägsst­ationen kommer att vara avstängd och vi kommer leda om trafiken på andra gator. Men mer informatio­n om det kommer vi gå ut med senare.

 ?? Bild: OLOF SVAHN ?? TRÅNGT. Från och med december 2018 kommer det att bli betydligt svårare att parkera på Kyrkogatan i Varberg.
Bild: OLOF SVAHN TRÅNGT. Från och med december 2018 kommer det att bli betydligt svårare att parkera på Kyrkogatan i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden