Hallands Nyheter

Hög chef lämnar för SOS Alarm

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Brandmän inom Räddningst­jänsten Väst har öppet vädrat sitt missnöje mot högsta cheferna senaste året. Nu slutar Klaus Heinsvig, operativ chef, för att bli säljare på SOS Alarm.

Det har stormat ordentligt kring Räddningst­jänsten Väst under en tid. I februari publicerad­e Hallands Nyheter en artikel med uppgifter om att i stort sett samtliga brandmän saknade förtroende för högsta ledningen.

EN AV DEM som har fått ta emot intern kritik är Klaus Heinsvig som nu väljer att lämna för att börja på SOS Alarm vid årsskiftet.

”Alla vet, oavsett arbetsplat­s, att förändring är ett hot.”

KLAUS HEINSVIG

– Jag ska bli säljare för räddningst­jänstavtal­en i södra Sverige. I tjänsten ingår även uppföljnin­g och utveckling av avtal. Jag har försökt byta arbetsuppg­ifter ungefär vart sjätte år, säger Klaus Heinsvig.

HAN VAR RÄDDNINGSC­HEF i Falkenberg under sex år. Under senaste åren har han varit ställföret­rädande räddningsc­hef.

– Nu var det dags för något nytt. Jag kommer fortfarand­e att ha mycket kontakt med räddningst­jänsten i mitt nya arbete, bara det att jag kommer att sitta vid andra sidan bordet när det ska tecknas avtal. Men det är alltid vemodigt att lämna en organisati­on. Har du känt av det interna trycket från brandmänne­n?

– Är man chef och vill jobba med förändring får man räkna med att det blir så. Om jag bara förvaltat så hade det inte varit några problem. Men vi vill ge en bättre produkt ut till kommuninvå­narna.

– Alla vet, oavsett arbetsplat­s, att förändring är ett hot. Vi, precis som alla andra förvaltnin­gar, ska spara pengar framöver och det är också ett hot, säger Klaus Heinsvig.

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON/ARKIV ?? LÄMNAR RÄDDNINGST­JÄNSTEN. Klaus Heinsvig lämnar sin chefspost på räddningst­jänsten Väst för att jobba på SOS Alarm.
Bild: KALLE PETTERSSON/ARKIV LÄMNAR RÄDDNINGST­JÄNSTEN. Klaus Heinsvig lämnar sin chefspost på räddningst­jänsten Väst för att jobba på SOS Alarm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden