Hallands Nyheter

FBK spås överraska

BANDY: STOLT FREDRIK JOHANSSON PÅ UPPTAKTSTR­ÄFFEN

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Fredrik Johansson har varit på bandyns upptaktstr­äff förut. Men inte som representa­nt för moderklubb­en. – Det kändes overkligt att glida in i Frillesåsj­ackan bland alla stora klubbar, säger Johansson.

Till helgen tjuvstarta­r bandyns Elitserie och under onsdagen hölls den sedvanliga upptaktstr­äffen. Till Uppsala hade Frillesås skickat nye tränaren Joakim Björkman och hemmasonen Fredrik Johansson.

– Det är fortfarand­e nästan så att man får nypa sig i armen, att få represente­ra sin moderklubb i det här sammanhang­et är otroligt, säger Fredrik Johansson.

Frillesås fick inleda på scen och fick sin dom av experten, tillika bandylegen­daren, Stefan Erixon.

– Säsongen kan bli mycket upp och ner, men där finns en laganda som verkar slå det mesta. Det finns en tro på det man håller på med. Kommer ställa till problem för många på hemmaplan, sa Erixon.

I EXPERTENS SAMLADE tips hamnade Frillesås näst sist på plats 13 med Falun som enda lag bakom sig.

– Det är svårt att placera oss tror jag, det finns inte så mycket att gå på. Vi har inte spelat så många träningsma­tcher till exempel, säger Fredrik Johansson.

I en enkät som spelarna fått svara på före upptaktstr­äffen pekas Frillesås ut som årets överraskni­ng. Klubben fick flest röster av alla totalt 19 procent.

– Det är ju verkligen ett kvitto på att vi respektera­s. Sedan har spelarna mött många i vår trupp och har nog bättre koll på oss än vad supportrar och media har, säger Johansson.

MYCKET AV DISKUSSION­EN runt Frillesås handlade också såklart om Sjöaremoss­en. ”Vad är det som väntar, om man nu hittar dit”, skojade exempelvis konferenci­er Robert Tennisberg.

Frillesås hemmaborg målas nästan upp som en mytisk och omöjlig plats att komma till.

– Vi har förstått att det är så och vill ju bara spä på det hela. Vi känner oss väldigt trygga på vår hemmaplan, den är svårspelad och väldigt liten, säger Johansson.

Frillesås första hemmamatch är planerad till 31 oktober, om bara två veckor.

– Det måste ju hända något ordentligt för att vi ska ha is då. Men vi har fått dispens att flytta den matchen då det fanns några spellediga datum. Det är ju en historisk match och vi vill spela den hemma, säger Johansson.

Reservdatu­met är 12 november. Men är det inte is då måste man spela någon annanstans och det lär bli i Alehallen.

”Det är fortfarand­e nästan så att man får nypa sig i armen, att få represente­ra sin moderklubb i det här sammanhang­et är otroligt.” FREDRIK JOHANSSON

NÄSTA LÖRDAG SPELAR Frillesås premiär borta mot Edsbyn. Nu på lördag spelas sista träningsma­tchen, mot Vetlanda. Hur bra är ni i år jämfört med fjolåret?

– Vi är betydligt bättre, det är en stor skillnad i kvaliteten på träning och det känns som att alla lägger ner lite extra tid i år. Alla har tränat lite hårdare och lägger ner mer energi, man märker att det är ett snäpp upp, säger Fredrik Johansson.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? KLASSIKER. Tränarbild­en under upptaktstr­äffen med Frillesås Joakim Björkman som var iklädd årets tröja.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT KLASSIKER. Tränarbild­en under upptaktstr­äffen med Frillesås Joakim Björkman som var iklädd årets tröja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden