Hallands Nyheter

Skyttekung­en glänste på provspel i Norrland

- MARTIN ÖRTEGREN martin.ortegren@hn.se 010-471 50 10

Emil Hanssons fina säsong för Galtabäcks BK har inte gått obemärkt högre upp i seriesyste­met. Nu har han provspelat för division 2-klubben Ytterhogda­ls IK.

Galtabäcks BK sprang igenom division 6 Norra denna säsong. Laget förlorade endast en match, hade tio poängs försprång ned till tvåan Rinia IF och gjorde 89 mål på 22 matcher. Forwarden Emil Hansson stod för 35 av dem.

– Det har varit en fantastisk rolig säsong. Vi har haft en fantastisk sammanhåll­ning. Sen att man har gjort 35 baljor och ett antal assists är också väldigt roligt, säger Hansson om serieseger­n och avancemang­et upp till femman.

SUCCÉN UPPMÄRKSAM­MADES av Ytterhogda­ls IK, där 20-åringen var och provtränad­e under förra veckan.

– Det är ju en bra bit upp dit. Tågresan tog nio timmar. Det var genom gemensamma kontakter som vi kom i kontakt med varandra. De ville att jag kom och provtränad­e. Jag var där hela förra veckan och tränade tisdag till fredag.

Klubben ligger inför den sista omgången på en tredjeplat­s i division 2 Norrland, men har möjlighet att nå kvalplatse­n vid vinst mot IFK Umeå samtidigt som Hudiksvall Förenade tappar poäng mot fyran IFK Luleå.

– Det var väldigt mycket nytt. Det är en engelsk klubb med bara ett fåtal svenskar i klubben. Snacket och spelet var råare. Det jag har att jämföra med är Tvååker som jag tränat en del. Tempot var väldigt bra på små ytor, men det var bara att hänga med. Jag tycker att det gick väldigt bra, säger Hansson, om klubben som har ett samarbete med allsvenska Östersund.

OM KLUBBEN I Härjedalen blir hans nya adress får tiden utvisa.

– Jag snackade med tränarna innan jag åkte hem. De var väldigt nöjda också och vill att jag ska komma tillbaka i februari och träna mer. Det hade varit nytt och fint äventyr. Vi ska höras efter vintern. Jag får se om det händer något annat på vägen. Har du blivit kontaktad av andra klubbar?

– Ja, men det vill jag inte gå in. Men jag har inte varit och tränat med någon annan klubb, säger Hansson och fortsätter att prata om framtiden och ett eventuellt klubbyte:

– Det hade varit skönt att ha det klart snart, men jag vet inte vad som händer med klubbarna här nere. Jag har mycket att fundera och har inte bestämt mig. Vad som helst kan fortfarand­e hända. Kan det bli så att du drar på dig Galabäckst­röjan även nästa säsong?

– Det är ett alternativ. Det är inte borträknat, avslutar skyttekung­en.

 ?? Bild: PRIVAT ?? VANN SKYTTELIGA­N. Emil Hanssons 35 mål var en starkt bidragande faktor till att Galtabäcks BK vann division 6.
Bild: PRIVAT VANN SKYTTELIGA­N. Emil Hanssons 35 mål var en starkt bidragande faktor till att Galtabäcks BK vann division 6.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden