Hallands Nyheter

Stinalisa satte två i utklassnin­gssegern

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

F02-landslaget­s första Em-kvalmatch någonsin blev en skrattreta­nde historia. Lettland besegrades med hela 11–0. – Det var inte något tufft motstånd om man säger så, sa tvåmålssky­tten Stinalisa Johansson.

SVERIGE LETTLAND

(7–0)

11 0

På förhand trodde alla att gruppseger­n skulle stå mellan Sverige och Holland. Och det verkar onekligen också bli fallet. Lettland hade inget att sätta emot det svenska landslaget.

– VÅR MÅLVAKT rörde bollen fem gånger under matchen och det var när vi passade hem den, sa Stinalisa Johansson.

Tvååkerspe­laren stod för två av Sveriges sju mål i första halvlek.

– Det var inga speciella mål. Båda gångerna kom på vår högerytter runt och kunde spela in den till mig som bara kunde lägga in den, sa Johansson. Visste ni att Lettland skulle vara såpass svaga?

– Vi hade sett lite från när de mötte Litauen. Då såg de ändå okej ut, men det var ju mot jämnare motstånd. Man förväntade sig att de skulle vara svaga, men inte att de skulle vara så dåliga.

Johansson blev som en av flera spelare utbytt redan i paus. Om tre dagar väntar Georgien som också bör bli en munsbit. Holland gjorde processen lika kort med georgiskor­na som Sverige gjorde med lettiskorn­a.

– OM ALLT går som det ska blir det en gruppfinal mot Holland i sista matchen, det är det som vi hoppas på, sa Stinalisa Johansson.

 ?? Bild: PRIVAT ?? LAGET. Stinalisa Johansson, med nummer tio, gjorde två mål när Sverige slog Lettland med hela 11-0.
Bild: PRIVAT LAGET. Stinalisa Johansson, med nummer tio, gjorde två mål när Sverige slog Lettland med hela 11-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden