Hallands Nyheter

Tungt för Linköping: ”Vi förtjänar bättre”

- DAVID HJORTER/TT

Linköping, med Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot Paris Saint-germain i åttondelsf­inalens första möte. – Jag tycker nästan vi är bättre än dem. Vi förtjänar bättre utdelning, säger 17-åringen.

Regerande svenska mästarlage­t Linköping har inte alls fått till det i årets damallsven­ska och är borträknat i Sm-guldjakten i fotboll. Säsongens räddningsp­lanka stavas i stället Champions League.

Men även där är det nu kraftig uppförsbac­ke. Östgötskor­na förlorade med 0–2 på hemmaplan mot franska storlaget Paris Saint-germain i det första åttondelsf­inalmötet.

– VI GÖR en jättebra match och jag tycker nästan vi är bättre än vad dem är, vi förtjänar bättre utdelning, säger Linköpings målvakt Julia Nyström.

17-åringen fick göra Champions League-debut i kanadensis­ka förstemålv­akten Stephanie Labbés (på landslagsu­ppdrag) och andravalet Matilda Haglunds (skadad) frånvaro.

– Det var jättekul att få vara med om det här, jag är ändå nöjd, säger hon.

Nyström, som stått i de två senaste förlustmat­cherna i damallsven­skan, fick en lugn förstakvar­t av matchen. Med sedan började PSG hota på allvar – inte minst genom Marie-antoinette Katoto.

DEN FRANSKA U20-landslagsa­nfallaren sköt först ett distanssko­tt som snuddade Nyströms ribba innan hon i den 42:a minuten satte bortalaget­s 1–0-mål. Katoto avslutade direkt efter en fin höjdboll i djupled från franska landslagsm­ittfältare­n Grace Geyoro.

Linköping spelade upp sig i jakten på kvittering i den andra halvleken. Kosovare Asllani, i PSG 2012–2016, lyckades i större utsträckni­ng komma loss från sin tuffa bevakning och LFC blev farligare framåt.

– Sett till matchbilde­n tycker jag ändå att vi hade ganska bra kontroll. Det kunde ha slutat åt båda håll. Det kändes definitivt som vi kunde mäta oss med dem, säger den blågula landslagss­tjärnan. Var det speciellt för dig (att möta PSG)?

– Inte jättespeci­ellt. Men det är väl klart, PSG som lag, jag har spelat där i fyra säsonger. De ligger lite varmare om hjärtat än andra lag.

 ?? Bild: PETER HOLGERSSON ?? FICK KAPITULERA. 17-åriga Julia Nyström släpper in matchens första mål. PSG blev för starkt för Linköping.
Bild: PETER HOLGERSSON FICK KAPITULERA. 17-åriga Julia Nyström släpper in matchens första mål. PSG blev för starkt för Linköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden