Hallands Nyheter

Stockholms stad: Dörr

OS: ”FÖR KORT TID FÖR ATT FÅ FRAM ETT SERIÖST UNDERLAG”

-

Den nytillträd­da grönblå majoritete­n i Stockholms stadshus sade i fredags nej till att arrangera OS i Stockholm på grund av att underlaget saknades. Och trots att SOK vill fortsätta dialogen och inte tänker kräva en enda krona av stockholma­rna, står beslutet fast.

ERNLUND SKYLLER DET på den avgående politiska majoritete­n med Karin Wanngård (S) i spetsen.

– Det har inte pågått något arbete i frågan i Stockholms stad på 1,5 år så det finns inget underlag för oss politiker att ta ställning till. Nu har tiden runnit iväg och vi ser inte att det finns några förutsättn­ingar att under den här korta tiden få fram ett så pass seriöst underlag att vi kan göra en seriös bedömning, säger hon.

– Dörren stängdes av Karin Wanngård för 1,5 år sedan. Om de hade menat allvar med det här hade de inte avslutat arbetet med att ta fram analyser och konsekvens­analyser av detta.

Sveriges olympiska kommitté vill ha dialog med politikern­a i Stockholm om OS 2026. Enligt idrottsbor­garrådet Karin Ernlund (C) är det för sent. – Dörren stängdes redan förra våren, säger hon.

STOCKHOLMS STAD GJORDE en utredning av Os-frågan som presentera­des i januari förra året. Några månader senare beslutade det då S-ledda styret att avsluta processen eftersom man inte ansåg sig ha tillräckli­gt med stöd i frågan.

Wanngård slår tillbaka på Ernlunds kritik och säger till Dagens

 ??  ?? AVSLUTAD FRÅGA. Idrottsbor­garrådet i Stockholm, Karin Ernlund (C), skyller på det förra styret i Stockholm för att frågan om OS i Stockholm är avslutad.
AVSLUTAD FRÅGA. Idrottsbor­garrådet i Stockholm, Karin Ernlund (C), skyller på det förra styret i Stockholm för att frågan om OS i Stockholm är avslutad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden