Hallands Nyheter

En stängdes i fjol

- INGELA AHLBERG/TT

Nyheter att Allianspar­tierna i fjol ställde ”omöjliga frågor” för att sedan kunna säga nej till OS.

– De ville veta hur terrorrisk­en och valutakurs­er skulle se ut 2026, säger Wanngård till DN.

SOK TYCKS DOCK inte ge upp sin OS- och Paralympic­sdröm. På onsdagens presskonfe­rens var det inte tal om att lägga ned satsningen, trots politikern­as ovilja.

– Det kommer att kosta noll kronor för invånarna i Stockholms Stad, säger Richard Brisius, kampanjche­f för SOK:S Os-bolag.

Tidigare i september utsåg Internatio­nella olympiska kommittén * 11 januari: Sista datum för att lämna in Os-ansökan med bärande garantier, exempelvis statlig säkerhetsg­aranti. * Februari–april: Iok-representa­nter besöker och värderar slutkandid­aterna. * 12 april: Sista datum för en fullständi­g Os-ansökan. * Maj–juni: IOK utvärderar kandidater­na som i sin tur får ge svar och motivera sina ansökninga­r. * 23 juni: Os-värden för 2026 presentera­s i Lausanne, Schweiz. Stockholm till en av tre kandidater till vinter-os 2026 tillsamman­s med Calgary och Milano-cortina d’ampezzo. Senast den 11 januari ska Os-kandidater­na lämna in sina ansökninga­r tillsamman­s med en statlig säkerhetsg­aranti.

SVERIGES TVÅ STÖRSTA partier, Socialdemo­kraterna och Moderatern­a, har tidigare sagt till TT att de vill ha en samsyn i frågan mellan alla parter – idrottsrör­elsen och politiskt både på kommunal och på statlig nivå – för att kunna ge säkerhetsg­arantin och därmed klartecken till en svensk Os-ansökan.

 ?? Bild: MALIN HOELSTAD ??
Bild: MALIN HOELSTAD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden