Hallands Nyheter

Systemet ger en streckförd­elning

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Vad är det för streckförd­elning som systemet skapar och vad hände med analysen av matchen?

En helgardera­d match på ett matematisk­t system ger oss värdering 33–33–33 som procent för 1–x–2. Vi spelar på exakt samma chans för alla tre tecken. På Abc-systemet finns möjlighet att skapa flera olika fördelning­ar på tipsteckne­n efter egen uppfattnin­g. När vi granskar spelstreck­en för inlämnade rader och efter en egen analys finns uppfattnin­g om vilka lag som är överspelad­e eller undervärde­rade på tipskupong­en. En favorit på kupongen kan vara streckad som 55–25–20 av spelarna. Vår egen analys kan visa att 45–30–25 är en bättre värdering av matchen.

PREMIER LEAGUE

Vi kommer fram till att en helgarderi­ng är bra för spelvärdet. Tippar vi med ett matematisk­t system får vi värderinge­n 33–33–33.

Spelstreck­en på ettan var 55 procent. Vår analys för chansen till ettan var 45 procent. Systemet gav oss 33 procent. Det går att ha åsikter om streckförd­elningen från spelarna. Streckförd­elningen som det egna systemet skapar ska även granskas! På Abc-systemet kan man välja ett system.

Systemen är rankade i turordning och A är först. I det läget kan garderinga­r få byta plats!

Derby i södra England och sex möten i Premier League sedan 2015 har resultaten 1–2–3. Vinsten för Bournemout­h (bilden) är från 2016. Bournemout­h hade fyra poäng efter åtta omgångar senaste säsongen och nu tolv poäng. En smakstart! Southampto­n har tre vinster borta på de 20 senaste i Premier och två är mot lag som har lämnat ligan. Southampto­n är sällan en bra outsider på tipskupong­en.

Cardiff– Fulham

Cardiff har en svit på fem förluster. Offensiven med fyra mål på åtta matcher pekar på att det blir flera långa förlustsvi­ter för nykomlinge­n under säsongen. Krav på gardering.

Newcastle– Brighton

Newcastles start på säsongen kan beskrivas som spel med ett lågt bollinneha­v och få avslut på mål. Sex av motståndar­na tillhör övre halvan av tabellen. Bättre chans mot Brighton.

West Ham– Tottenham

West Ham har spelat med fyrbacksli­nje i alla matcher. Samtidigt har laget valt sex olika spelsystem från den modellen. Offensiven pendlar från noll till tre mål - kan fortsätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden