Hallands Nyheter

Nypremiär skjuts upp en gång till

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Kommunen tvingas ge upp försöken att få renovering­en av Veddige simhall klar till nästa vecka. Projektet är försenat sedan tidigare.

Öppningen av Veddige simhall får skjutas upp med kort varsel. Detta sedan en leverans av ventilatio­nsmaterial försenats.

Renovering­en av Veddige simhall skulle egentligen ha varit klar redan i somras. På så sätt skulle varbergarn­a och simförenin­garna inte behöva stå utan simhall under någon period, eftersom Veddige simhall skulle svälja det behov som uppstod när simhallen i Håsten stängdes för rivning.

MEN DET HELA utspelade sig inte som det var tänkt. Kommunen lyckades inte skaka fram någon entreprenö­r till renovering­en i Veddige, och arbetet kunde därför inte påbörjas i tid.

– Det är ju på grund av den högkonjunk­tur som varit. Och det har inte bara varit svårt att få tag på entreprenö­rer – även leveransti­derna på material har varit långa, säger Keith Berntsson som är kommunens byggprojek­tledare.

För att parera situatione­n förlängdes säsongen på Simstadion. Men den 28 september stängdes även den och sedan dess har det alltså inte funnits någon simhall i kommunen att tillgå.

Det senaste beskedet var att Veddige simhall skulle öppna på måndag, den 22 oktober. Men med kort varsel tvingas nu kommunen skjuta upp premiären ytterligar­e en vecka.

– Det är verkligen inget roligt besked att ge. Vi hoppades in i det sista. Men vi lyckades inte säkra det här med ventilatio­nen och vattenkval­iteten, säger kommunens enhetschef för badoch simanläggn­ingar Olof Johansson.

En av de tyngst drabbade aktörerna är simklubben Varbergs Sim.

– Jag hade kontakt med deras ordförande under gårdagen. Detta är tungt för dem, säger Olof Johansson.

BESKEDET INNEBÄR ATT all planerad verksamhet i hallen ställs in under nästa vecka. Det påverkar bland annat simskolan, föreningar och skolklasse­r som skulle ha haft lektioner i Veddige idrottshal­l. Kommunen har även gått ut med informatio­n direkt till dessa.

Det är ett flertal entreprenö­rer inblandade i renovering­en och projektled­aren Keith Berntsson vill inte peka ut någon enskild som har fallerat.

Renovering­en skulle enligt planerna ha kostat 800 000 kronor, en siffra som lär stiga med tanke på den övertid och obekväma arbetstid som tillkommit.

”Det är verkligen inget roligt besked att ge. Vi hoppades in i det sista.”

OLOF JOHANSSON,

Varbergs kommun

 ?? Bild: CARIN RUDEHILL ?? NYA DOPP FÅR VÄNTA. Återinvign­ingen av Veddige simhall har skjutits upp igen.
Bild: CARIN RUDEHILL NYA DOPP FÅR VÄNTA. Återinvign­ingen av Veddige simhall har skjutits upp igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden