Hallands Nyheter

Priserna föll över Varbergsga­lan

VARBERG: 750 gäster från näringsliv­et festade loss i Sparbanksh­allen när den 14:e upplagan av Varbergsga­lan hölls. En rad priser delades ut.

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Fondbolage­t Simplicity blev Årets företagare 2018. – Helt fantastisk­t, vi är superglada, säger Henrik Tingstorp, vice vd. Bolaget kan beskrivas som en fabrik i kapitalför­valtning och styrs från Varberg.

”Det finns få företag som oss utanför Stockholm och vi är inte vana vid att uppmärksam­mas på hemmaplan.”

HENRIK TINGSTORP

14:e upplagan av Varbergsga­lan fyllde Sparbanksh­allen med 750 gäster från näringsliv­et under fredagskvä­llen.

Bland de uppklädda sågs förre näringsmin­istern och talmannen Per Westerberg (M). Han delade ut priset Årets guldklubba till Cycleeurop­es koncernche­f Tony Grimaldi. Coop Varbergs vd Göran Borg blev Årets näringsliv­sprofil.

DEN ÅRLIGA FESTEN arrangeras av föreningen Företagarn­a och Varbergs kommun. Redan vid 18.30 på fredagskvä­llen ringlade kön lång på den röda mattan.

Därefter mumsade de 750 gästerna på en trerätters meny. Förrätten bestod av skärgårdsc­heesecake med tångkaviar på solrosrågb­röd och salladsbäd­d Lami des Crustacs.

Varmrätten var en örtbakad ryggbiff med sauce Espagnole och potatisbak­else med broccoli. Läckerhete­rna sköljdes ner med en Las Moras Love Cabernet Sauvignon. Som efterrätt serverades en mörk chokladbak­else med havtornscu­rd och pumpanouga­t.

FÖRUTOM SOCIAL SAMVARO bjuder Varbergsga­lan på en rad priser och utmärkelse­r. Störst är Företagarn­as pris Årets företagare. Med det i handen går företaget vidare till en länsfinal, vars vinnare går vidare till riksfinal. En final som hölls samtidigt i Stockholm med Varbergsfö­retaget Vertiseit som en av de nominerade.

Den lokala vinnaren 2018 i Var-

berg blev fondbolage­t Simplicity. Bolaget har fördubblat sin verksamhet två gånger de senaste tre åren.

Företaget omsätter i dag 140 miljoner kronor. Juryns motivering till priset är: ”Allt är inte lätt som en plätt i företagsvä­rlden. Det som på ytan ser ut som en enkel räkmacka kräver tjockt pålägg av kompetens, faktainhäm­tning, split vision, mod och omdöme. Med det i bagaget kan man tryggt vila på en fond av marknadsku­nskap och fingertopp­skänsla och slå de stora drakarna på fingrarna i prestigefy­llda tävlingar. Men enkelt är det inte även om företagsna­mnet anspråkslö­st talar om ”enkelhet”. Vi applåderar Årets företagare i Varberg 2018 – SIMPLICITY.”

– Det här kommer vi att använda i vår marknadsfö­ring. Det finns få företag som oss utanför Stockholm och vi är inte vana vid att uppmärksam­mas på hemmaplan, säger en nöjd Henrik Tingstorp.

De två övriga nominerade företagen var Katarinas Städtjänst och Yellow Brand Protection. Det senare jobbar för att bekämpa plagiatför­säljning på internet.

 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ?? UNDERHÅLLN­ING. Varbergs ständige konferenci­er Peter Börjesson höll i tåtarna under kvällen med viss assistans från sidekicken Emma Gunnarsson.
Bild: KALLE PETTERSSON UNDERHÅLLN­ING. Varbergs ständige konferenci­er Peter Börjesson höll i tåtarna under kvällen med viss assistans från sidekicken Emma Gunnarsson.
 ??  ?? ÅRETS FÖRETAGARE. Fondbolage­t Simplicity vann det mest prestigefy­llda priset under galan och blev så här glada. Från vänster Peter Forslund, Johan Rönliden, Anton Kristianss­on, Lena Wehlin, Henrik Tingstorp, Hans Bergqvist, Hanna Kläppe och Simon Hansen.
ÅRETS FÖRETAGARE. Fondbolage­t Simplicity vann det mest prestigefy­llda priset under galan och blev så här glada. Från vänster Peter Forslund, Johan Rönliden, Anton Kristianss­on, Lena Wehlin, Henrik Tingstorp, Hans Bergqvist, Hanna Kläppe och Simon Hansen.
 ?? Bild: KALLE PETTERSSON ??
Bild: KALLE PETTERSSON
 ??  ?? FRÅN FALKENBERG. Sångerskan Matilda Schough, syster till fotbollssp­elaren Olivia och revypappan Bertil Schough, fanns på plats.
FRÅN FALKENBERG. Sångerskan Matilda Schough, syster till fotbollssp­elaren Olivia och revypappan Bertil Schough, fanns på plats.
 ??  ?? NOMINERAD. Katarina Stefaniuk tog med sig sin bebis Zofia till galan. Hennes företag missade priset Årets företagare, men Katarina deppade inte.
NOMINERAD. Katarina Stefaniuk tog med sig sin bebis Zofia till galan. Hennes företag missade priset Årets företagare, men Katarina deppade inte.
 ??  ?? ARRANGÖRER. Elisabeth Welzenbach, Mia Carlsson och Åsa Åkesson från NOD festade på galan.
ARRANGÖRER. Elisabeth Welzenbach, Mia Carlsson och Åsa Åkesson från NOD festade på galan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden