Hallands Nyheter

Hur har man tänkt?

-

FALKENBERG. Murareväge­n och korsande Falkenerar­evägen används av cirka 600 barn använder för att komma till och från skolorna i området. Vägarna är så hårt trafikerad­e att det i det närmaste bildas köer på morgon, samt eftermidda­g. Vi som bor här kan intyga att så är fallet. För några år sedan stängde man av vägen vid Tångaskola­n för att begränsa trafiken i området.

NU HAR KOMMUNEN köpt fastighete­n Murareväge­n 38 för att bygga förskola. Mitt i detta skolområde har man nu kommit på den ljusa idén att bygga Fabo:s nya komplex på 1000 kvadratmet­er i två plan. Man ska alltså spränga bort berget som finns där och skövla all växtlighet oför en ny centralanl­äggning. Med ett 80-tal vaktmästar­e som dagligen kommer använda Murareväge­n för att komma till och från anläggning­en med sina fordon, inte bara ett 40tal bilar utan även stora åkgräsklip­pare, lastbilar, sopmaskine­r, m.m. hela dagen mellan 7-16. Vanligt bondförnuf­t säger väl att detta är rent vansinne?

TILL SAKEN HÖR att Fabo har köpt gamla Coopområde­t med tiotusenta­ls kvadratmet­er yta, för 60 miljoner kronor som, hör och häpna, står helt öde i dag. Detta är ju ett ypperligt tillfälle att bygga Fabo:s nya komplex. Där Byggmax tidigare huserade finns redan ordentliga in- och utfarter till området. Och det ligger väl ännu mer centralt än Murareväge­n 34? Och att bygga centralt verkar ju vara den största anledninge­n till att bygga på den aktuella platsen, enligt Fabo:s vd.

NU KRÄVER VI invånare och skattebeta­lare som bor i det aktuella området, att kommunen tar sitt fulla ansvar och kommer hit och tittar visuellt på det planerade eländet och helt enkelt stoppar vansinnet. Gör inte samma misstag som när man beslutade att lägga fjärrvärme­verket i direkt anslutning till ett skolområde, där tunga lastbilar passerar utanför skolorna flera gånger om dagen.

Sammanfatt­ningsvis: Tänk till lite istället för att riskera liv och lem på våra skolbarn som använder de aktuella vägarna dagligen. Gör om, och gör rätt.

Vänliga hälsningar,

Boende på Murareväge­n, Muraregrän­d och Falkenerar­evägen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden