Hallands Nyheter

Surfare får kommunstöt­tning

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Utöver surfarna och länsstyrel­sen så har även Varbergs kommuns representa­nt Magnus Thomson suttit med vid mötena om kitesurfni­ngen i Björkäng.

Magnus Thomson är destinatio­nsutveckla­re på Varbergs kommun och jobbar på näringsliv­s -och destinatio­nskontoret.

När mötena mellan surfarna och länsstyrel­sen har hållits för att diskutera frågan om kitesurfni­ngen och dess relation till fågellivet i Björkäng och bildandet av ett nytt naturreser­vat i området så har han suttit med som kommunens representa­nt.

”Vi är måna om att det ska bli en bra lösning för både fåglar och surfare.”

MAGNUS THOMSON

– Vi är måna om att det ska bli en bra lösning för både fåglar och surfare. För oss är frågan viktig av flera anledninga­r. Dels handlar det om företag i branschen som håller besöksnäri­ngen vid liv. Sedan handlar det också om Varbergs platsvarum­ärke som en genuin surfstad, säger Magnus Thomson.

THOMSON ÄR HOPPFULL om en lösning som ska kunna förena de båda intressena – fågellivet och kitesurfni­ngen.

– Detta är en fråga som är levande över hela världen, hur kitesurfni­ngen ska kunna samexister­a med fågellivet längs stränderna. Och surfarna är själva måna om att det ska finns ett fungerande regelverk kring detta, säger Thomson.

framhålla säkerhetsa­spekten.

HAN VILL OCKSÅ

– Detta är en av norra Europas absolut bästa stränder för nybörjare att kitesurfa på. Om dessa skulle flytta över till exempelvis Apelviken så skulle mycket besvärliga­re situatione­r kunna uppstå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden