Hallands Nyheter

Ungdomar bjuds på gratis bio

- AGNES KÅGSTRÖM 010-471 51 82 agnes.kagstrom@hn.se

Alla ungdomar som går i klass sex till nio bjuds på gratis bio i höst. Det är extra pengar till ungdomsgår­darna som gör det möjligt.

– Alla ungdomsgår­dar har filmutrust­ning och håller på mycket med film, från och till. Här vill vi locka med gratis bio för att uppleva film tillsamman­s, och ha aktivitete­r som filmquiz, lekar och sådant i salongen, säger Anna Nilsson som är enhetschef för ungdomsgår­darna i Varberg.

Tre tillfällen i höst har ungdomsgår­darna hyrt in sig på Bio Capitol. Först visas äventyrsfi­lmen Alpha och i anslutning till filmen ska den lokala filmskapar­en Albin Glasell hålla i ett filmquiz.

Ungdomsgår­darna har i år haft en större budget än vanligt. Bidrag från socialstyr­elsen och myndighete­n för ungdoms- och civilsamhä­llsfrågor, MUCF, har gett en extra miljon. Hittills har det gått till sommarläge­r och utflykter, men nu görs en sista höstsatsni­ng på bio.

– En tanke är att nå personer som annars inte kommer till ungdomsgår­den. Det är bland annat personer som sitter mycket vid sina datorer och inte har ett så stort kontaktnät, men även barn som inte har råd, säger Anna Nilsson.

– Du ska få ta del av kommunens resurser utan att behöva gå till en ungdomsgår­d och vi vet att det finns grupper med ungdomar som inte vill vara på ungdomsgår­den, säger hon.

 ?? Bild: MATILDA CARLSTRÖM ?? HÖSTSATSNI­NG. Extra pengar till ungdomsgår­darna gör det möjligt att erbjuda gratis bio till ungdomar.
Bild: MATILDA CARLSTRÖM HÖSTSATSNI­NG. Extra pengar till ungdomsgår­darna gör det möjligt att erbjuda gratis bio till ungdomar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden