Hallands Nyheter

Man fortsatt häktad för skjutning

- 010-471 52 67 hakan.bergstrom@hn.se

Den man som misstänks för mordförsök vid en skjutning på Herting i augusti har omhäktats för ytterligar­e ett par veckor. Två andra män har även tillfällig­t suttit anhållna som misstänkta för skyddande av brottsling.

De två som misstänks för skyddande av brottsling ska i samband med brottet den 21 augusti, då en ung man sköts i benet, ha agerat på ett sätt som innebar att den misstänkte gärningsma­nnen kunde komma undan eller hålla sig undan.

– De misstankar­na kvarstår, säger polisens utredare Lars-gunnar Perlinger även om dessa båda personer alltså numera är försatta på fri fot.

”Vi har hållit ett flertal förhör med olika personer den senaste tiden.”

LARS-GUNNAR PERLINGER

Skyddande av brottsling är inte heller ett sådant grovt brott att det i regel anses motivera något längre frihetsber­övande i väntan på åtal.

VAD GÄLLER SKJUTNINGE­N, där offret skadades men klarade sig efter sjukhusvår­d, så behöver alltså polisen mer tid för att slutföra utredninge­n. Därför förlängdes också häktningst­iden för den 24-årige misstänkte gärningsma­nnen.

– Vi har hållit ett flertal förhör med olika personer den senaste tiden och ska snart höra den häktade igen, säger Lars-gunnar Perlinger.

Han beskriver bevisläget som gott, och den misstänkte anses ha varit ensam om dådet. Men sannolikt behövs ytterligar­e förlängnin­g av häktningen efter den nuvarande perioden som sträcker sig till 5 november, innan åtal väcks.

Om motivet bakom dådet säger Lars-gunnar Perlinger att det inte handlar om någon gängrelate­rad brottsligh­et, utan att förklaring­en får sökas i en personlig missämja mellan gärningsma­n och offer. De båda känner varandra.

HÅKAN BERGSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden