Hallands Nyheter

Anton Jönsson om vägen tillbaka efter axelskadan

För en spelare har säsongsinl­edningen varit extra rolig. Anton Jönsson är till slut tillbaka efter sin sega axelskada. – Man har längtat efter det här väldigt länge, det är fantastisk­t skönt, säger Jönsson.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Man lär sig lite av det också, jag tar inte sporten för givet på samma sätt längre.”

ANTON JÖNSSON

Han skadade sig i november förra året. Axelskadan, som först spåddes läka på en dryg månad, förstörde resten av säsongen.

– Det blev tio månader mellan min sista match förra året och när jag var tillbaka mot Hallby i år. Det var tio långa månader med många toppar och dalar, säger Jönsson och fortsätter:

– Man lär sig lite av det också, jag tar inte sporten för givet på samma sätt längre. Så här kul har det aldrig varit innan med handboll.

Bortsett från några offensiva byten i senaste matchen, förlusten mot Helsingbor­g, så har det uteslutand­e handlat om försvar för Jönsson.

– Jag har haft lite problem med den sista snärten i skottet. Det börjar bli bättre och det är inte omöjligt att jag spelar lite framåt i helgen, säger Jönsson.

Är det lättare att komma in i försvarssp­elet?

– Ja så är det. Framåt handlar det mycket om tajming som ska hamna på plats.

Det är ett revanschsu­get HKV som tar emot Lindesberg när HN livesänder under lördagen. Storförlus­ten mot Helsingbor­g tog hårt.

– Framför allt var det starten som sänkte oss. Nu har vi pratat igenom det och ser fram mot den här matchen. Vi ska vara med från början och kan mycket bättre än vad vi visade senast.

Vad är viktigt mot Lindesberg?

– Det är ett samspelt lag som bygger mycket av spelet på att hitta in till deras linjespela­re som är fantastisk­t duktig (Fatlum Ahmeti). Vi måste vara täta i försvaret och inte släppa in en massa bollar till honom.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC/BILDBYRÅN7­ARKIV ?? VILL FRAMÅT. I förlusten mot OV Helsingbor­g blev det även några offensiva byten för Anton Jönsson.
Bild: AVDO BILKANOVIC/BILDBYRÅN7­ARKIV VILL FRAMÅT. I förlusten mot OV Helsingbor­g blev det även några offensiva byten för Anton Jönsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden