Hallands Nyheter

Inget sprint-sm i Falkenberg

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Falkenberg­s OK skulle arrangera sprint-sm i orienterin­g 2020. Men nu har klubben valt att avsäga sig tävlingen. – Vi känner redan nu att vi är för tunna på folk, säger Anders Bengtsson i arrangeman­gsutskotte­t.

För snart ett år sedan tog Falkenberg­s OK chansen att ta hand om Sm-sprinten 2020 som saknade arrangör. Tanken var att ha ett stadslopp i de centralare delarna av Falkenberg.

– Vi trodde att vi skulle kunna genomföra detta och spände bågen högt. Men vi känner redan nu att vi är för tunna på folk, säger Anders Bengtsson. Finns det en ekonomisk förklaring?

– Nej det är ingen ekonomisk fråga, så långt hann vi inte komma i arbetet. Vi hade ett första samtal med Destinatio­n Falkenberg, inget annat.

FÖRKLARING­EN ÄR ISTÄLLET att det saknas arbetskraf­t och engagemang för att klara av ytterligar­e en tävling.

– Vi har redan många arrangeman­g på ett år och det sliter hårt på våra funktionär­er. Dessutom har vi ökat så mycket på ungdomssid­an att det krävs mer ledarinsat­ser även där, säger Bengtsson.

FALKENBERG­S OK HAR dock inte gett upp tanken på ett SM i framtiden.

– Vi har definitivt en möjlighet att klara av detta inom några år, kan vi på sikt engagera nya ledare så ska det gå att genomföra. Förbundet har visat förståelse för vår situation och vi har gett dem en rimlig chans att hitta en ny arrangör, säger Anders Bengtsson.

 ?? Bild: MÅRTEN LÅNG/BILDBYRÅN ?? INTE HÄR. Om det blir Sm-guld för Tove Alexanders­son 2020 så blir det inte i Falkenberg hon tar det.
Bild: MÅRTEN LÅNG/BILDBYRÅN INTE HÄR. Om det blir Sm-guld för Tove Alexanders­son 2020 så blir det inte i Falkenberg hon tar det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden