Hallands Nyheter

Basshunter släpper låt för gamers

- SARA ÖSTER

Tolv år efter ”Boten Anna” är Jonas ”Basshunter” Altberg från Halmstad aktuell med en ny dans- och dataspelsl­åt.

Jonas Altberg bor numera i Dubai, men bygger just nu ett hus med sin bror i de småländska skogarna i Hovmantorp. Till helgen ska han köra ett gig på Amsterdam Dance Event.

När kommer du till Halmstad?

– Jag och arrangören på Halmstad Live håller faktiskt på att kolla på ett datum. Det kommer bli riktigt kul. Plus att det blir min första spelning i Halmstad. Jag har gjort gig tidigare men aldrig haft spelning på nattklubb, säger Jonas som däremot gjorde ett spontant inhopp på Halmstad Live nyligen.

33-åringen har turnerat över hela världen och är nu aktuell med singeln ”Masterpiec­e”.

– Alla gamers kommer veta vad låten handlar om. Det är en upptempolå­t med mycket energi. Jag ville göra en singel som passar när man spelar, men också som funkar på dansgolvet.

Basshunter planerar nu att släppa en ny låt varannan eller var tredje månad, men inte ett helt album. Hans musik sägs ha streamats sammanlagt 150 miljoner gånger.

Han slog igenom med landsplåga­n ”Boten Anna” 2006. En ny version med en annorlunda engelsk text, kallad ”Now you’re gone”, låg etta i Storbritan­nien i hela fem veckor. Enda svenskar som har haft en singel i topp längre är Abba med ”Dancing queen”.

Hoppas du att ”Masterpice” får samma uppsving som ”Boten Anna”?

– Ingen låt kommer bli som den, den är för sig. Men det känns skitkul att vara tillbaka och släppa nytt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden