Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Att det skulle gå att ”bygga bort” bostadsbri­sten är en illusion. Att en miljon människor står i kö bara i de tre storstadso­mrådena beror inte på att allihop är hemlösa. Det visar bara hur dysfunktio­nell marknaden är.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* I en ännu inte formellt antagen rapport till Eukommissi­onen så totalsågas Sveriges gränskontr­oller. På snart sagt varje område av betydelse blir det tummen ned. Dessa brister har dessvärre inte varit helt okända av svenska myndighete­r och politiker, men måste nu åtgärdas skyndsamt.

Nya Wermlands-tidning (Kon)

* Beskedet om avhoppet i SD i Hörby är också en viktig signal till de delar av borgerligh­eten som funderar högt på att ingå något slags samarbete med Sverigedem­okraterna. Det finns moderata riksdagsle­damöter som inte ser något bekymmer med SD:S rasistiska rötter eller homofobisk­a uppfattnin­gar.

Sydöstran (S)

* Att sondera har blivit synonymt med att föra planlösa samtal i syfte att få tiden att gå, för att någon gång längre fram vinna en fördel som man inte lyckas vinna just nu. Eller hur ska annars S-ledaren Stefan Löfvens beskrivnin­g av vad han har gjort senaste veckan uppfattas?

Barometern (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden