Hallands Nyheter

Ngar från förr

- LENA BERGLUND 010-471 53 63 lena.berglund@hn.se

när allt kändes nytt och stort men efter ett tag kom jag in i det. Dessutom var det väldigt roligt att bo i korridor, träffa nya vänner och kunna engagera sig i olika föreningar. Jag var till exempel med i en feministis­k studentför­ening och tjejjouren.

NÄR EMMA GICK på Falkenberg­s gymnasium var hon U-reporter på Hallands Nyheter. Det var ett projekt där gymnasieun­gdomar fick hjälp och handlednin­g för att publicera eget U-märkt material i tidningen.

– Jag älskade att vara ungdomsrep­orter, framförall­t när jag fick skriva om saker som verkligen engagerade mig. Jag hade till exempel en egen krönika där jag skrev feministis­ka och ganska arga texter ett tag, det var väldigt givande och roligt!

Den 26 oktober ska Emma disputera på sin avhandling som heter ”Moderna Kvinnor. Modernitet, femininite­t och svenskhet i svensk veckopress 1920-1933” vid Lunds universite­t. När den har godkänts, vilket är det troliga, blir Emma filosofie doktor i humaniora. Men någon doktorshat­t blir det inte, inom historia är det en lagerkrans som gäller.

– Mitt firande blir en disputatio­nsfest i Malmö med mina kollegor, vänner och min familj. Jag tror att det kommer att bli en fantastisk kväll!

EMMA SOM UNDER doktorandt­iden undervisat i historia, mänskliga rättighete­r och framförall­t modevetens­kap har redan fått jobb som studievägl­edare och forskare i modevetens­kap ett år framöver vid Lunds universite­t .

– Dessutom kommer jag att fortsätta att undervisa i mode och historia. Jag kommer alltså att stanna på universite­t ett tag till! Det känns väldigt bra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? REDAN DÅ. På den tiden Emma Severinsso­n gick i gymnasiet och var ungdomsrep­orter hade hon en egen krönika ett tag där hon skrev feministis­ka och ganska arga texter.
REDAN DÅ. På den tiden Emma Severinsso­n gick i gymnasiet och var ungdomsrep­orter hade hon en egen krönika ett tag där hon skrev feministis­ka och ganska arga texter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden