Hallands Nyheter

Svensson har

ISHOCKEY: ”DET HAR ALLTID VARIT EN DRÖM ATT KOMMA MED”

-

Falkenberg­aren Simon Svensson är en av 18 utvalda spelare som ska försvara Göteborgs färger och försöka ta hem guldet i Tv-pucken till västkusten.

Nästa torsdag inleds den klassiska hockeyturn­eringen, där Östergötla­nd står som värd. Simon Svensson spelar till vardags i Hanhals IF och är en av fem spelare från klubben som ingår i truppen.

– Det känns bra. Det ska bli riktigt roligt att få spela där och att jag kommit så långt i min hockeyutve­ckling, säger Svensson.

Från början togs det ut 60 spelare till truppen.

– Då hade jag inte räknat med något. När 30-mannatrupp­en togs ut var jag väldigt glad. Sedan har det gått bra och jag har spelat en del cuper med laget. Nu på slutet kändes det rätt bra, men jag kan inte säga att jag var säker på att få en plats.

PÅ FRÅGAN OM vad som gjorde att han kom med i den slutgiltig­a truppen svarar han enligt följande:

– Jag tror att det är min vilja att bli bättre hela tiden, att jag jobbar stenhårt och för laget. Jag kan göra mål också, men jag är inte den spelartype­n som tar dribblinga­r.

HAN KÄNNER SIG väl förberedd inför det intensiva spelschema­t. Och det lär behövas. Eller vad sägs om tre gruppspels­matcher inom loppet av 21 timmar?

– Jag tränar väldigt mycket nu för

 ??  ?? OPTIMISTIS­K. Simon Svensson spelar turneringe­n som startar nästa vecka för lag Göteborg. ”Vi kan absolut ta hem ett
OPTIMISTIS­K. Simon Svensson spelar turneringe­n som startar nästa vecka för lag Göteborg. ”Vi kan absolut ta hem ett

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden