Hallands Nyheter

Amanda vänder hemåt för derby

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

20-åriga Amanda Wetterströ­m har vuxit upp i Wallenstam­hallen. På onsdag åker hon till dit som motståndar­e. – Pixbo har ett jättebra lag och är svåra men det ska bli kul, säger hon.

Amanda Wetterströ­m bor i Varberg och gör sin första säsong i Warberg IC i Superligan. Den enda klubb hon har spelat för innan är Pixbo Wallenstam.

– Vi mötte dem i en träningsma­tch på försäsonge­n och det kändes lite annorlunda, för det är ju min moderklubb, säger Amanda, vars barndomshe­m ligger nära hallen där derbyt utspelas.

– Jag kunde gå dit på fem minuter och skolan låg också där, så det var smidigt.

ALLA KÄNNER TILL att Wic inlett säsongen oväntat svagt. Det har blivit fem förluster på lika många matcher och laget har haft ganska svårt att göra mål på alla sina chanser.

– Det krävs att vi går in med mycket energi och gör jobbet vi alltid pratat om att vi ska göra. När vi mötte dem på försäsonge­n (4–4) kom hela laget upp till rätt nivå. Vi har mycket mer att ge och visa än vi har gjort, men det får vi ändra på nu.

ETT BRA RESULTAT mot Pixbo kan få effekt, menar Amanda Wetterströ­m.

– När vi har släppt in en eller två kassar tidigt har energin fallit och vi har tappat vårt spel, men absolut gör vi en bra match mot Pixbo så stärker det självförtr­oendet, bara vi vill och gör vårt jobb.

Wetterströ­m väntar fortfarand­e på första seriemålet för Warberg, men hon har levererat fyra assists, varav tre i förra derbyt mot Göteborg.

– Vissa matcher är jag inte alls nöjd med, andra har det gått okej, men precis som hela laget behöver jag komma upp i nivå och det blir enklare om alla hänger på. Kommer du gå in i rätt omklädning­srum inför matchen?

– Ja, det ska nog inte vara någon fara...

 ?? Bild: PRIVAT ?? TAGGAD INFÖR DERBY. Amanda Wetterströ­m är fostrad i Pixbo men gör nu sin första säsong i Warberg.
Bild: PRIVAT TAGGAD INFÖR DERBY. Amanda Wetterströ­m är fostrad i Pixbo men gör nu sin första säsong i Warberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden