Hallands Nyheter

Landeskog gör succé i hetaste Nhl-kedjan

- TT

Gabriel Landeskog spelar i NHL:S hetaste kedja. Coloradost­järnan gjorde sitt åttonde mål för säsongen i 4–1-segern över Philadelph­ia.

Landeskog lyckades stjäla åt sig pucken långt in i egen zon efter en tekning, skrinnade över hela isen och petade in en backhand på Brian Elliotts plockhands­kesida.

SVENSKEN OCH HANS kedjekamra­ter Nathan Mackinnon och Mikko Rantanen har svarat för tolv av lagets 14 mål i höst. Och Mackinnon och Rantanen har gjort poäng i alla nio matcherna i höst, vilket bara fem före dem i lagets historia har klarat av.

Mackinnon och Rantanen har gjort poäng i alla nio matcherna i höst.

– Det är en stor ära att vara bland dem. Men man gör det inte själv, det är tack vare kedjekompi­sarna Nathan och Gabriel. De är två väldigt bra spelare att spela med, säger Rantanen till nhl.com.

Finländare­n är tvåa i NHL:S poängliga på 16 poäng, Mackinnon är trea på 15 och Landeskog är elva med tolv poäng. I målligan har bara Torontos Austin Matthews (tio mål) gjort fler än Landeskog och Mackinnon som gjort åtta mål var.

Det var fjärde matchen i rad som Landeskog gjorde mål och femte matchen i rad som han fått med sig poäng. De senaste tre matcherna har Landeskog stått för sex mål.

DET REGERANDE mästarlage­t Washington besegrade Vancouver med 5–2. Nicklas Bäckström svarade för tre assist och passerade därmed milstolpen 600 assist i Nhl-karriären.

– Det är lite svårt att fatta att det blivit så många, men naturligtv­is är det kul att nå sådana milstolpar. Men jag är inte klar ännu, det är bara att fortsätta att köra på, säger Nicklas Bäckström till Aftonblade­t.

 ?? Bild: TOM MIHALEK ?? PRODUKTIV. Colorados Gabriel Landeskog satte sitt åttonde mål för säsongen.
Bild: TOM MIHALEK PRODUKTIV. Colorados Gabriel Landeskog satte sitt åttonde mål för säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden