Hallands Nyheter

Hellstrand och Arja i Rolfstorp

- MARTIN ERLANDSSON

Bland de nya bokningarn­a till Folkets hus i Rolfstorp finns sångerskan och skådespele­rskan Arja Saijonmaa och Grammisvin­naren Staffan Hellstrand.

Torbjörn Svahn fortsätter sin kamp för en levande kultur på landsbygde­n, mer exakt Rolfstorps Folkets hus. Senaste bokningen är veteranen Arja Saijonmaa, som sjunger och berättar om sitt liv fredagen den 9 november.

Arja föddes i S:t Michel i Finland för snart 74 år sedan och har sedan genombrott­et som sångerska i Sverige, med översättni­ngen ”Jag vill tacka livet” 1979, gjort närmare 30 album. Hennes bästa placering i Melodifest­ivalen är en andraplats med ”Högt över havet” 1987.

TVÅ VECKOR SENARE kommer Staffan Hellstrand till Rolfstorp och gör ett sologig. Hans största hit, ”Lilla fågel blå”, som vann både en Grammis och en Rockbjörn för årets låt 1993, hörs fortfarand­e på radio då och då.

Hellstrand gjorde tre album vardera med Dimmornas bro och SH! innan han solodebute­rade 1989.

Närmast i Folkets hus väntar after work nu på fredag, med popquiz och annan underhålln­ing.

Den 16 november blir det standup med Jörgen Sjöberg från Osbyrevyn, som vann två kategorier på senaste revy-sm.

JÖRGEN SYNS OFTA på Norra Brunn ska bland annat bjuda på smakprov från sin humorshow ”Guiden” om sina sex år som reseledare.

Sedan tidigare är det klart att jazzstjärn­an Peter Asplund sjunger och spelar trumpet den 3 november och att Jan Johansen gör en julbordssh­ow med License to Cover den 8 och den 15 december.

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? ARTISTER. Både Staffan Hellstrand (23/11) och Arja Saijonmaa (9/11) kommer till Folkets hus i Rolfstorp.
Bild: TT/ARKIV ARTISTER. Både Staffan Hellstrand (23/11) och Arja Saijonmaa (9/11) kommer till Folkets hus i Rolfstorp.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden