Hallands Nyheter

Matice om sitt ”Idol”-äventyr

- SARA ÖSTER 010-471 51 23 sara.oster@hn.se

Topp tio i svenska ”Idol” – det är inte många som kan stoltsera med den titeln på sitt cv. Men det kan den 19-årige hallänning­en Matice Kamara.

Fyra fredagar i rad har han framfört ett direktsänt musiknumme­r inför svenska folket på TV4. I fredags tolkade han Jay-z i ”Empire state of mind” i en duett med Nathalie Brydolf, som tog Alicia Keys toner. Det var stående ovationer från både jury och publik.

Det blev dock det sista uppträdand­e i musiktävli­ngen för Matice Kamara från Halmstad.

– Jag hängde löst veckan innan och jag kände på mig att det var min tur. Jag har haft sjukt roligt. Varför fick du lämna, tror du?

– Jag vet faktiskt inte, men jag trodde aldrig att jag skulle komma såhär långt. Jag är verkligen nöjd med min resa, berättar Matice.

Årets första fredagsfin­al var den 28 september och då bjöd Matice på ”God’s plan” av Drake.

– Mitt mål var att få in mer rap i ”Idol”, och eftersom jag gick vidare med Drake ville jag se hur långt hiphopen kunde ta mig i tävlingen. Jag ångrar inte att jag inte valde låtar med mer sång.

I SENARE FINALER tolkade han även ”Pari” av Hov1 och ”Doo wop (that thing)” av Lauryn Hill.

– Jag har mött så många fina människor, och framför allt har jag lärt mig mer om mig själv. Jag har sidor som jag inte visste fanns. Vad tar du med dig från ”Idol”?

– Jag har fått mer scenerfare­nhet och jag har blivit mer träffsäker. Jag vet hur man tar hand om sin kropp och röst på bästa sätt.

Och på frågan vad han kommer sakna mest svarar han:

– Att få stå på scen, och alla deltagarna. Det var väldigt trist att behöva lämna alla, vi har blivit ett riktigt gott gäng.

Trots att han fick lämna ser han ljust på framtiden.

– Jag vill fortsätta med musiken, och försöka få kontrakt med ett skivbolag.

”Jag har fått mer scenerfare­nhet och jag har blivit mer träffsäker.”

MATICE KAMARA

 ?? Bild: HANNA FRANZÉN/TT ?? BLAND DE TIO BÄSTA. 19-åriga Matice Kamara från Halmstad var med i ”Idol 2018”. I fredags fick han lämna tävlingen.
Bild: HANNA FRANZÉN/TT BLAND DE TIO BÄSTA. 19-åriga Matice Kamara från Halmstad var med i ”Idol 2018”. I fredags fick han lämna tävlingen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden