Hallands Nyheter

Varför blev det maktskifte?

-

FALKENBERG. Vad är det egentligen som ligger bakom maktskifte­t i Falkenberg? De enda källor vi har är det som har skrivits i HN.

Den 2/10 beskriver Lars Fagerström (L) ett samarbete inom Alliansen+ som inte har varit enkelt, att kommunikat­ionen har brustit och att man inte kommit någonstans efter flera möten. Däremot är man klar att gå vidare med S efter två överläggni­ngar. Inom den nya majoritete­n ska klimatet nu präglas av samarbete och lyhördhet. Georgia Ferris (KD) framhåller att det inte har funnits kraft att inom den gamla majoritete­n driva för KD viktiga frågor.

ANNELI ANDELÉN (C) säger i HN 2/10 att hon inte har kunnat skönja några sprickor i Alliansen+. Men att det nu är något som inte stämmer. 12/10 skriver hon i en insändare att alla inom Alliansen+ fick komma till tals vid förhandlin­garna och att alla fick igenom sina viktigaste frågor.

DET MAN KAN konstatera är att Fagerström­s och Ferris versioner strider mot den version som Andelén för fram.

Centern har under decennier varit det stora borgerliga partiet i Falkenberg. Detta kan ha gett C självbilde­n av ett parti runt vilket allt snurrar. I insändaren 12/10 med rubriken ” För mig gäller alltid laget före jaget” skriver Andelén ”Vi har som ledande parti utvecklat en speciell Falkenberg­sanda vilken gjort oss till en av Sveriges tio bästa kommuner när det gäller företagskl­imat”. Att andra partier bidragit nämns inte alls. Vad hände med lagandan nu då?

Per Svensson (S), tillträdan­de kommunråd, har sagt att den som är stor också måste vara snäll. Det torde vara en av anledninga­rna till att KD, L och MP bytt sida och nu ser fram emot att utveckla kommunen i en bättre anda. Detta goda samarbetsk­limat kommer säkerligen att gynna alla kommuninvå­nare. Hade C och M varit snällare och mer lyhörda hade kanske inte maktskifte­t ägt rum.

Lars Glimvik

 ?? Bild: HN ?? SPLITTRING. Annelie Andelén (C) och Ninni Gustavsson (M) blev lämnade. Georgia Ferris (KD), Lars Fagerström (L) och Markus Jöngren (MP) valde istället att samarbeta med Per Svensson (S) i den nya koalitione­n i Falkenberg.
Bild: HN SPLITTRING. Annelie Andelén (C) och Ninni Gustavsson (M) blev lämnade. Georgia Ferris (KD), Lars Fagerström (L) och Markus Jöngren (MP) valde istället att samarbeta med Per Svensson (S) i den nya koalitione­n i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden