Hallands Nyheter

Ett dråpslag mot oss pensionäre­r

-

VARBERG. Anställda och före detta anställda (pensionäre­r) inom Region Halland har hittills, vissa tider, haft tillgång till sim- och träningsha­ll på Varbergs sjukhus. Då arbetet inom vården ofta medför förslitnin­gsskador, har det varit en värdefull och välförtjän­t förmån att ha kunnat bedriva både friskvård och rehabilite­ring på ett lättillgän­gligt sätt. Rimligtvis har det även inneburit en viss kostnadsbe­sparing för regionen.

DET ÄR ETT dråpslag mot pensionäre­rna att vid årsskiftet ta bort denna möjlighet. På förfrågan om man, mot en avgift motsvarand­e den för anställda, åtminstone skulle kunna få tillgång till bassängen under tider då den inte används för annan verksamhet, blev svaret ”nej” med argumentet att rättvisa måste råda inom länet. En sämre tidpunkt att ”stänga” bassängen för pensionäre­r kunde knappast väljas, då som bekant den kommunala simhallen inte är i bruk under de kommande åren.

EFTERSOM förutsättn­ingarna ser olika ut i de olika kommunerna är ”rättvisear­gumentet” ett ganska svagt sådant. Vi i norra delen, till exempel måste finna oss i ”orättvisan” att inte ha tillgång till alla kliniker som man har i söder.

Det vore tacknämlig­t att sjukhusled­ningen inser att absolut rättvisa är omöjligt att uppnå, omprövar beslutet och inte, av princip, tar bort en förmån, som kostar så lite och gör så stor nytta. för de drabbade.

Agneta Edlund

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden