Hallands Nyheter

Använd läkare via app

-

Får du liksom jag höra att du bekostar landstinge­t när du kontaktar dem, så ha inte dåligt samvete för det.

på ”Inga tider att boka på nätet”

VÅRD. Nej, det är inte rimligt att det skall vara så svårt att få en läkartid. Jag har, precis som du, varit med om att ”tiderna är slut”. Riktigt uselt år 2018, att det ska vara så svårt att få en läkartid.

Har du möjlighet att söka vård via en app t ex Min Doktor eller Kry, så gör det. Jag har bara goda erfarenhet­er av det, mycket profession­ell och snabb hjälp har jag fått där.

EN GÅNG FICK jag rådet att kontakta ”min” vårdcentra­l för att göra vidare utredning, vilket jag gjorde. Sjuksköter­skan som jag träffade i telefonen tyckte att läkaren hade överdrivit. Efter fem minuter ringde hon upp och sa att hon hört med sina läkare om ”mitt fall” och sa att ”Det stämmer, du ska utredas vidare.”

Hade jag inte kontaktat läkaren via appen utan ringt vårdcentra­len i första hand och träffat sköterskan, hade hon ju sagt att jag inte behövde vidare utredning eftersom jag då inte hade vetat att det var viktigt med vidare utredning.

SNEJ, NYTTJA APPARNA som finns i dag. Det är en god service. Får du, liksom jag höra, att du bekostar landstinge­t när du kontaktar dem, så ha inte dåligt samvete för det. Vi betalar skatt till landstinge­t och ska kunna förvänta oss bättre tillgängli­ghet än vad de erbjuder i dag. Kan de inte det, så får de stå sitt kast. Lycka till!år

App-patient

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? APPDOKTOR. Sök vård via en app i mobilen, föreslår insändarsk­ribenten.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT APPDOKTOR. Sök vård via en app i mobilen, föreslår insändarsk­ribenten.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden