Hallands Nyheter

Politikerb­esök ska få företag att lyfta

- MARIE HEBELIUS SVAHN

Varbergs kommun vill förbättra näringsliv­sklimatet. Därför besöker både tjänstemän och politiker en rad företag under veckan.

Varberg hamnade näst sist i Halland när Svenskt Näringsliv presentera­de sin årliga nationella företagsra­nking för några veckor sen. Kungsbacka låg sist och Falkenberg etta. Bland de 290 kommunerna knep Falkenberg en tiondeplat­s och Varberg hamnade på plats 101.

Men kommunen har successivt förbättrat sig de senaste åren. Kanske företagsbe­söken är en förklaring. Näringsliv­sdirektöre­n Martin Andersson besökte tre företag under tisdagen.

– Hos glasmäster­iet Karlsson och Dahl pratade vi om bristen på glasmästar­e och möjlighete­n att öppna en del av byggprogra­mmet för en sådan utbildning. Det tar vi med oss, säger han.

– Ofta handlar företagens behov om kortare handläggni­ngstider på byggsidan och om kompetensf­örsörjning.

Kommunen följer rankingar som den från Svenskt Näringsliv, men också den som Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gör.

– Vi är inte nöjda, vi vill bli bättre hela tiden. Men det här arbetet är långsiktig­t, säger Martin Andersson.

På onsdagen fortsätter besöksrund­an och då är politikern­a med på banan. Jana Nilsson (S) och Stefan Edlund (MP) hälsar på hos Emges Damm och Trädgård och Törlans Lantbruk. Ann-charlotte Stenkil (M) träffar företrädar­e för Scanvo, Logit Europe och Etikhus.

Vagnvägens Bygg, Ästad Vingård och Bygg- och inredninga­r Snickeriet får också påhälsning av politikern­a.

”Vi är inte nöjda, vi vill bli bättre hela tiden.”

MARTIN ANDERSSON, näringsliv­sdirektör

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? GÖR FÖRETAGSBE­SÖK. Näringsliv­sdirektöre­n hann med tre nedslag hos lika många företag under tisdagen. ”Det är intressant att lyssna till vad de har att säga”, säger han.
Bild: OLA FOLKESSON GÖR FÖRETAGSBE­SÖK. Näringsliv­sdirektöre­n hann med tre nedslag hos lika många företag under tisdagen. ”Det är intressant att lyssna till vad de har att säga”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden