Hallands Nyheter

”Allt är inte vårt ansvar”

- MARIE HEBELIUS SVAHN 010-471 52 66 marie.hebelius.svahn@hn.se

Trappan är felbyggd, i övrigt har man inte gjort något fel när man byggde familjen Claessons pool. Det säger ägaren till KG Montage.

– Vi är i konflikt, men jag kan fortfarand­e tänka mig att hjälpa dem, men inte om det blir en massa negativa skriverier, säger falkenberg­aren Johan Ekstrand.

Johan Ekstrand berättar att han byggt 200–300 pooler runt om i Sverige under flera år. Att det då finns en och annan som är missnöjd är inte konstigt, menar han.

Han medger dock att poolen på Göingegård­en har brister och att uppdraget han fick var en helentrepr­enad.

– Jag har talat med dem vid otaliga tillfällen. Vi har haft en lösning på gång, men kommer inte överens ekonomiskt. Allt är inte vårt ansvar.

Men ni hade ju en helentrepr­enad?

– Ja det har vi haft, men till exempel linern, den har inte vi förstört. När vi mätte upp vattnet var phvärdet avsevärt högre än det ska. Det har gjort att linern blekts.

Men det är ju inte det som är problemet. Problemet är att grundvattn­et läckt in och att både trappa och liner har släppt från underlaget.

– Ja, och där har vi sagt att vi ska bygga en annan trappa. Den trappa som är där har byggts i många andra pooler runt om i Sverige, men i just deras fall med högt grundvatte­n skulle man ha valt en annan typ av trappa. Vi har gett ett förslag om att bygga en trappa i lecablock i stället, men inte nått någon ekonomisk uppgörelse.

De har ju redan betalt över 300 000 och tycker att ni ska står för det.

– Kostnaden för trappan kan vi stå för, men inte för linern, den har inte vi förstört. De har inte skött sin saltklorin­ator som vi har installera­t.

Skulle det inte ha gjorts en dränering?

– Jo, i just detta fallet borde man nog ha valt det, men i de flesta fall görs det inte. Det var heller inte vi som grävde.

Men det var ju en helentrepr­enad. Det innebär att ni hade hela ansvaret.

– Men jag är inte så jätteinsat­t... Jag kan inte uttala mig om detta. Jag har varken gjutit plattan eller gjort väggarna.

Kritiken att ni inte kommer som ni ska, stämmer den?

– Vi försöker hjälpa till så gott vi kan, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Vi har en kort intensiv period på sommaren och då är det svårt att få all planering att stämma.

Kompanjone­n Bo Qvist håller i stort med Johan Ekstrand om de tekniska detaljerna, men att han bara var där på uppdrag av Johan för att ta bort linern. I dag hävdar han att han inte har med förtaget att göra.

Anders och Jennie Claesson menar att Johan Ekstrands prat om linern bara är ett sätt att flytta fokus från det verkliga problemet – att poolen läcker in.

– Han ljuger. Jag har belägg för att han har lovat bekosta även linern. Vi har inte rört saltklorin­atorn. Det är han som installera­t den. Det som kostar är ju dräneringe­n och att allt rasat ihop, säger Jennie Claesson.

 ?? Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN ?? SLÅR TILLBAKA. Företagets ägare Johan Ekstrand medger visst ansvar men säger också att kunden har misskött poolen.
Bild: MARIE HEBELIUS SVAHN SLÅR TILLBAKA. Företagets ägare Johan Ekstrand medger visst ansvar men säger också att kunden har misskött poolen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden