Hallands Nyheter

Georgia Ferris: ”P-skiva införs om något år”

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Jag har drivit på frågan med pskiva för att vi ska få ett mer levande centrum.

GEORGIA FERRIS (KD).

Den S-ledda majoritete­n ger grönt ljus för att införa p-skiva på parkeringa­rna i Falkenberg­s centrum. Men först måste det utredas vilka tider och zoner som ska gälla.

Det har läckt ut lite informatio­n från S, MP, L och KD:S budgetarbe­te. Bland annat att Kristdemok­raterna har fått igenom sitt förslag om p-skiva för att parkera bilen. Men det kommer att dröja något år innan det blir verklighet.

– Det viktiga nu är att vi kollar igenom vår parkerings­strategi, så att vi uppnår syftet med det hela. Jag har drivit på frågan med pskiva för att vi ska få ett mer levande centrum, att det ska vara bättre för handlarna och att kunderna ska komma fram lättare, säger Georgia Ferris (KD).

HON SÄGER ATT det inte blir någon bra atmosfär när det är som idag, då bilister åker runt och febrilt söker efter en ledig parkering. Det måste även upp skyltar och tas beslut om var man ska hämta ut sin p-skiva.

– Det förberedan­de arbetet måste komma igång. Nästa höst tror jag att vi kan ta ett beslut för att få in det i budgeten.

Georgia Ferris (KD) berättar att det var lätt att få med sig övriga samarbetsp­artier när det gäller införande av p-skiva.

– När vi träffades och enades om konstellat­ionen Framtid Falkenberg var det viktigt att vi hade en övergripan­de vision som vi alla delade. Det rörde barnen, de äldre, skolan och hälsofrågo­r. Där var vi enade.

– Sedan hade vi även med oss konkreta hjärtefråg­or till förhandlin­gsbordet. Liberalern­a månade om att införa gratis bussresor för äldre och vi inom KD ville få igenom p-skivan.

Kostnaden för att införa p-skiva är intäktsbor­tfallet från parkerings­avgifterna. Det handlar om 3,4 miljoner per år som försvinner.

– Vi måste utreda hur vi ska kunna täcka upp för det intäktsbor­tfallet. Vad finns det för andra saker man kan göra i kommunen när det gäller parkering?

NÄR DET GÄLLER att få fram fler parkerings­platser i centrum hoppas Georgia Ferris mycket på Kronans p-hus.

– Om man behöver parkera bilen under en längre tid så är det perfekt att stå i ett phus. Men då måste vi göra Kronans parkering attraktiv. Det ska inte var mörkt, utan tryggt och upplyst.

– Där finns det 280 pplatser. Många i Falkenberg säger att det inte finns tillräckli­gt med parkeringa­r. Men kollar man statistike­n så finns det mer än tillräckli­gt. Det är bara det att en del inte används, säger Georgia Ferris.

Hon nämner även att det måste till fler laddstatio­ner för elbilar i innerstan.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KLART. Georgia Ferris (KD), har kämpat länge för p-skiva på parkeringa­rna i Falkenberg.
Bild: OLA FOLKESSON KLART. Georgia Ferris (KD), har kämpat länge för p-skiva på parkeringa­rna i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden